BC Luleå har slagläge i Uppsala

Två raka vinster har gett BC matchboll inför kvällens match mot Uppsala. Vid vinst blir Luleå klara för semifinal.

Basket/Luleå2016-03-22 08:00

BC Luleå kan andas ut, i alla fall tillfälligt. Efter en tung förlust i första kvartsfinalen och slutspelsfiaskot från fjolåret färskt i minnet – så har norrbottningarna nu vänt på steken. 2–1 i matcher och pressen ligger hos Uppsala inför tisdagens match i Fyrishov. En känsla som BC-tuffingen Nikita Meshcheriakov gillar.

– Vi har hittat vårt stim igen. Men vi ska komma ihåg att vi inte är klara än. Uppsala är riktigt effektiva och kommer göra allt för att stänga ute oss, säger han.

För hans egen del var senaste matchen i Uppsala en tuff drabbning. Han hamnade i flera stenhårda dueller med hemmalagets Odin Lindell och publiken var tydliga med att visa sitt missnöje mot BC-forwarden.

– Ska jag vara helt ärlig så gillar jag det. Matchen därnere var väldigt fysisk med många kampmoment. Tydligen gillade inte publiken vad jag gjorde men det är ingenting som jag bryr mig om.

Förväntar du dig att få höra något från publiken den här gången också?

– Kanske. Men det spelar ingen roll. Vi kommer att hålla oss till vårt spel för vi vet att vi är bättre, säger han.

Måndagens förberedelser höll på att få käppar i hjulet då ett problematiskt strömavbrott slog till i Luleå Energi Arena. Men efter en viss tidsförskjutning lyckades BC till sist få till både en videogenomgång samt en timmes lång träning. Laget kommer att flyga ner till Uppsala vid 10-tiden på tisdagsmorgonen.

– Känslan är bra, kniven är på deras strupe nu. Men vi har mött Uppsala ett par gånger och fått ganska tydliga signaler på att det krävs topprestation varje kväll för att vinna, säger BC-coachen Peter Ökvist.

Hur uppfattar du det fysiska spelet i serien?Senast ni spelade i Uppsala verkade inte publiken vara särskilt nöjd med er?

– Det har varit många tuffa kamper mellan flera olika spelare. Men det är kul, det är så det ska vara. Att deras publik skriker på våra spelare är väl kanske inget vi lägger någon större vikt vid. Deras publik kanske är lite objektiv också, säger han med ett leende.

Både videogenomgång och träning, vad trycker ni på?

– Det är några detaljer defensivt och några små detaljer offensivt som vi pratat lite om. Det är inga stora grejer utan bara små justeringar som vi tror kan leda till att vi kommer upp ytterligare en nivå.

Uppsala–BC Luleå

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!