Visscher hyllar Luleå Baskets nya duo

Under tisdagen blev det klart att Luleå Basket värvar Adrienne Motley från collegelaget University of Miami. I Luleå kommer hon återförenas med radarpartnern Jessica Thomas. " Precis vad vi ville ha, säger David Visscher".

Nöjd. David Visscher är nöjd med senaste förvärvet.

Nöjd. David Visscher är nöjd med senaste förvärvet.

Foto: Pär Bäckström

Basket2017-07-18 14:06

För två veckor sedan värvade Luleå Basket sin nya point guard i Jessica Thomas från collegelaget University of Miami .Och under tisdagen blev det klart att klubben även tar dit Thomsons radarpartner Adrienne Motley. Förra säsongen tingades Motley av Indiana Fever i den tredje rundan av WNBA-draften, där hon blev kvar tills i maj. Under hennes sista säsong i college snittade hon 13 poäng.

– Precis vad vi ville ha. Jessica Thomas är ju mer en utpräglad point guard, medan Adrienne Motley är en komboguard. Hon kan skjuta, göra poäng men också gå in och spela point guard. Sen har vi ju också Sofia Hägg och Fanny Mosesson på den positionen, säger Luleå Baskets tränare David Visscher.

Att Adrienne Motley känner Jessica Thomas sedan tidigare har spelat in att det blev Luleå Basket, menar Visscher.

– De fungerar bra tillsammans. Sen har även organisationen i Luleå Basket spelat in i klubbvalet, då agenterna vet att det fungerar bra här. Och det är ju viktigt när man lämnar USA och flyttar till Europa.

Ser de Luleå som en språngbräda ut till ännu större ligor?

– Absolut. Och ärligt, jag hoppas att de inte är kvar nästa säsong, då min förhoppning är att de ska ta nästa steg i sin karriär. Det är ju flera spelare som gått den vägen i Luleå, men sen vet man aldrig i basket. Men de är båda duktiga spelare som hade bättre erbjudanden från andra ligor, men de gillar klubben och vi tror stenhårt på dem båda.

Det är första gången som både Adrienne Motley och Jessica Thomas lämnar college-basketen. Visscher tror att det kan ta ett tag för båda två att komma in i basketligan.

– Det tar tid. Kanske inte så mycket hur de spelar, utan mer hur andra lag spelar och även hur bedömningsnivån i ligan är. Men jag är inte orolig då de båda har spelat många tuffa matcher i college med mycket publik. Vi kommer sätta oss ner och prata om deras kommande roller i laget. Det kommer nog bli mer att vi måste tygla dem, säger David Visscher och fortsätter:

– Jessica Thomas och Adrienne Motley är båda riktigt kvicka spelare, det kommer bli roligt för publiken i vinter.

Luleå Basket ska in med ytterligare två nyförvärv till innan säsongen börjar.

– Vi har koll på en del spelare, men inte skickat iväg något kontrakt. I nuläget är det svårt att säga när vi kan göra klart med truppen.

Luleå Baskets nya duo

Jessica Thomas

Längd: 168 cm

Hemort: Gainesville, Florida

Position: Guard

Poängsnitt: 13 poäng (2016/2017)

Highschool: Buchholz

Adrienne Motley

Längd: 179 cm

Hemort: Newport News, Virginia

Position: Guard

Poängsnitt: 13 poäng (2016/2017)

Highschool: Woodside

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!