Var dominant – sen haltade hon av

Danielle Hamilton Carter var stekhet i den första halvleken och svarade för hela 13 poäng. Sen haltade hon av planen.

Danielle Hamilton Carter jublar tillsammans med Julie Vanloo.

Danielle Hamilton Carter jublar tillsammans med Julie Vanloo.

Foto: Pär Bäckström

Basket2016-03-30 22:15

Luleå Basket kom ut taggade till tårna i inledningen av den första kvartsfinalen mot Norrköping. Den dåliga form som präglat lagets spel den senaste tiden såg ut att vara som bortblåst.

Men om Luleås form varit ifrågasatt så är det ingenting mot vad Hamilton Carter varit. Centern som hade status som lagets stora stjärnvärvning inför säsongen – men en elakartad vadskada har hämmat henne rejält. Och den senaste tiden har det mesta handlat om att hitta en duglig form inför slutspelet. Samtidigt som hon vill försöka undvika känslan av smärtan i matchsekvenser.

I den första kvartsfinalen såg det mest ut att stämma för 26-åringen.

– Det kändes väldigt bra. Jag har haft en bra känsla ett tag även om det inte riktigt synts i statistiken. Väldigt skönt att få göra en del poäng, även om jag måste tacka mina lagkamrater som satte mig i väldigt många fina lägen, kommenterar hon ödmjukt.

13 poäng blev hennes notering i den första halvleken och hon var den bärande spelare som lagets hoppats på. 15 poäng blev det totalt trots bara elva minuters speltid. I tredje perioden haltade hon av banan efter att ha fått en tuff lårkaka.

– Jag fick en smäll under deras korg. Jag fick ett knä på låret och samtidigt ett finger i ögat. Men det är lugnt, säger hon.

Så det var inte vaden igen?

– Nej, det var inte vaden, säger hon och menar att anledningen till att det inte blev så mycket mer spel var en annan:

– Spelarna som var där ute hade så bra stim, då ska man bara fortsätta låta de spela. För lårkakans del är det bara bra att hålla igång kroppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!