Tidigare LBBK-duon lockade nyförvärvet till Luleå

Jelena Antic har landat i Luleå, dessvärre utan sina grejer – nu berättar makedonskan om de tidigare Luleåspelarna som lockade henne till klubben.

Jelena Antic (till höger) hoppas på att kunna göra sin första träning med LBBK i morgon.

Jelena Antic (till höger) hoppas på att kunna göra sin första träning med LBBK i morgon.

Foto: Adam Andersson

Basket2016-08-30 21:10

187 centimeter lång och en allsidig spelare. Jelena Antic har anlänt till Luleå, men kunde däremot inte vara med på lagets tisdagsträning.

I första hand för att hon inte genomgått sin medicinska undersökning, men också av en annan anledning.

– Min väska försvann på vägen hit. Jag har pratat med dem och de säger att jag ska få den i kväll eller i morgon. Jag hoppas att den kommer så jag får mina skor till träningen, säger Jelena Antic.

Trots debacklet med resväskan har forwarden fått ett bra första intryck av Luleå som stad och LBBK som klubb.

– Jag älskar det jag sett av staden, människorna här verkar väldigt snälla och det är även mina lagkamrater så det känns väldigt bra, säger Antic.

När klubbvalet skulle ske för Jelena Antic tidigare i sommar var det en tidigare LBBK-duo som lockade henne att välja Norrbottensklubben. Matic är nämligen kompis med både Matea Tavic och Dajana Butulija och fick bara positiva vibbar.

– De är kompisar till mig och berättade allt om hur bra laget är, organisationen och atmosfären runt laget. Sedan ville jag spela FIBA Cup, så det kändes som att det här skulle passa mig perfekt, säger Luleå Baskets 187 centimeter långa nyförvärv.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är ganska allround. Jag gillar att skjuta, passa, dribbla så jag försöker göra det mesta. Utanför är jag väldigt rolig, skojar mycket, brukar komma överens med alla ganska enkelt och i mina tidigare lag har jag varit en ledare, säger Jelena Antic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!