Talangen skrev historia: "Det är mäktigt"

Den 18-åriga Calvin Jägare byttes in med två minuter kvar av BC Luleås toppmöte mot Borås Basket. Därmed skrev han historia som den första spelaren i laget född på 2000-talet.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

BASKET2018-10-21 18:59

BC Luleå tog segern mot Borås Basket i dagens toppmöte. Med två minuter kvar av matchen ledde laget med 93–73 och då var det dags att skriva lite historia. Calvin Jägare född år 2000, byttes in i matchen och blev officiellt lagets första spelare född på 2000-talet.

– Det är mäktigt, det känns riktigt bra. Jag tycker att jag kom in och gjorde det bästa jag kunde och är riktigt nöjd, säger Calvin Jägare efter matchen.

Jägare spelade stabilt under sina två minuter på planen, han höll sin position i försvarsspelet och var en retlig centimeter från att sätta två poäng när bollen snurrade ett varv på ringen och sedan bestämde sig för att inte falla Calvin Jägares väg.

– Ja asså det händer ju alltid, även i min vanliga serie när jag spelar med dem i min ålder. Det var bara otur att det var tvunget att hända nu, säger Jägare.

Förutom den retliga bollstudsen var Calvin Jägare nöjd med sin insats och han menar att laget spelade bra, nästan hela matchen igenom.

– Truppen är riktigt härlig. Efter starten var vi tvungna att steppa upp det lite och verkligen dyka på bollarna och sätta i skotten, då mådde alla bättre och då spelare vi bara bättre också, säger Calvin Jägare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om