Serieledarna ligger under i paus

BC Luleå är i underläge med två poäng när halva matchen mot Uppsala har spelats. Hemmalaget har ledningen med 49–47 efter att Axel Nordström stoppat in 19 poäng.

BC Luleås Adam Rönnqvist mot Uppsala.

Basket2017-03-17 19:58

Det ser ut att utvecklas mot en riktig rysare i Uppsala. Inget av lagen lyckas koppla något grepp om händelserna, och poängen kommer ryckvis.

Uppsala ledde med tio poäng när första fem minuterna hade spelats, men efter det var det BC Luleå som kopplade grepp, och vände på matchen, och ledde med 28–24 efter första tio minuterna.

Sedan vände Uppsala igen och gjorde 10–2 i inledningen på andra perioden och har hållit ledningen fram till halvtidsvilan.

Luleå haft problem med foul, och Yanick Anzuluni (2) och Tom Lidén (3) har tvingats sitta långa stunder på avbytarbänken.

Uppsala saknar Alexander Lindqvist och Olouma Nnamaka men lever mycket på att Axel Nordström har spelat inspirerat. Hela 19 poäng har Nordström stått för på 20 minuter.

Även förre Luleåspelaren Andreas Person har varit framträdande med sina 15 poäng.

I Luleå är det Anton Saks och Adam Rönnqvist som varit mest framgångsrika med nio poäng vardera.