Prostran: "Finns inga ursäkter"

Toni Prostran hade en ny tung kväll mot Norrköpings försvar. Och stjärnan finner inga ursäkter till varför det inte stämmer.

Foto: Petra Isaksson

Basket2016-04-01 22:31

Läs mer: Krönika: "BC Luleå är sönderläst"

Läs mer: Mardrömshalvlek bakom BC Luleås förlust

Läs mer: Kurirens direktrapportering från semifinalen

Se även: Bildspel från matchen

Läs mer: Kuriren delar ut bottenbyteyg till två spelare

Samma visa som senast. BC Luleå var inte alls påkopplade när den andra semifinalen drog igång under fredagskvällen. Vilket 17 (!) gjorda poäng i den första halvleken var en ganska tydlig fingervisning på.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga. Det är inte okej någonstans. Vi pratade om att inte gå in i samma fälla som i förra matchen, ändå är det precis vad vi gör, säger Toni Prostran som själv också hade en riktigt tung match.

Norrköpings stora och tunga försvar stängde gång på gång ut BC:s stora stjärna. Som blev frustrerad.

– Jag kan inte stå här och skylla på någonting. Det finns inga ursäkter för mitt spel. Jag hade en tung kväll, jag kom inte alls till och mitt skytte var inte där. De bevakade mig hårt, berättar han.

Direkt från start var Norrköping snabba med att utnyttja Luleås passnings- och skottslarv och hade redan efter fem minuter gått ifrån till en 6–14-ledning.

– De lyckas sakta ner oss, precis som de vill. De vill plocka bort mig och ”Kino” (Jaraun Burrows). Och de lyckas fantastiskt bra, det är tråkigt, säger Prostran om första perioden som slutade 11–18 till gästerna.

Om Norrköping lyckades med sitt jobb i den första perioden så var det ingenting mot vad de gjorde i andra akten.

– Problemet är att vi inte är oss själva just nu, vi är ett poängstarkt lag i grunden, säger han.

En halvtidsvila såg dock ut att vara vad BC behövde. Och kanske framför allt firma Burrows/Prostran, som började hitta tillbaka till varandra igen. Men Norrköping var snabba på sina kontringar och framför allt väldigt säkra i sitt skytte. Inte minst Joshua Hairston, som var stekhet matchen igenom.

Inför fjärde perioden hade BC fortsatt 13 poäng upp. Men precis som senast gjorde norrbottningarna dramatik av det hela, framför allt efter att Prostran stänkt dit två treor inom loppet av kort tid. Men Norrköpings gigant Joakim Kjellbom stängde matchen med två straffkast i slutminuten.

Efter matchen visade Toni Prostran viss kritik mot domsluten:

– Vissa av dem var väldigt konstiga. Jag fick flera fouls som jag inte riktigt begrep varför. Samtidigt spelade Schüberg i deras lag väldigt, väldigt tufft mot mig. Då tycker jag att man ska vara konsekventa, säger han.

Vad ska till för att ni ska vända det här?

– Jag måste spela aggressivare, de gör det tufft för mig men jag måste helt enkelt strunta i det och hålla mig till mitt spel. Det är då jag är som bäst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!