Öqvist efter tunga förlusten: "Vi stoppar inte blödningen"

BC Luleå gick för att ta sig in i matchen på allvar - i stället blev det raka motsatsen. Södertälje blev laget som bröt norrbottningarnas segersvit.

Foto: Pär Bäckström

Basket2016-11-26 20:32

BC Luleå kom som serieledare och med ett imponerande facit bakom sig till det tuffa bortamötet med Södertälje.

Inledningsvis hängde också norrbottningarna med relativt bra. Sju poängs underläge var vad Luleålaget gick till halvtidsvila med, men trots att man var med i matchen var känslan inte på topp hos gästerna.

– Absolut är vi med i matchen, men vi gör ingen bra första halvlek. Om vi hade spelat som vi ska så hade det definitivt sett annorlunda ut, säger BC-spelaren Adam Rönnqvist.

Luleå såg ändå ut att vilja göra match av tillställningen i den tredje perioden. Man satte tidigt en trepoängare och kom upp bra i försvarsspelet.

– Vi börjar den tredje perioden bra och jag trodde att vi skulle ta oss in i matchen där, men vi gör några tunga missar, några turnovers och de sätter några tuffa skott. Då stoppar vi inte blödningen, säger Luleåcoachen Peter Öqvist.

Det blev i stället den tredje perioden som sänkte BC Luleå som kom till matchen med sex raka segrar. Södertälje vann den tredje perioden med 30-12 och skapade sig en tillräckligt stor ledning för att bara behöva spela av matchen i den fjärde perioden och till slut besegra Luleå med klara 96-74.

– Vi kommer inte upp defensivt i dag. Vi rör oss för segt och de får ta för enkla skott. Samtidigt är de högprocentiga och gör en bra match, men jag tycker det är lite samma offensivt för oss. Vi attackerar inte och vi tar svåra skott, säger Peter Öqvist.

BC Luleås säsongsstart är trots förlusten mer än godkänd, men coach Öqvist vill ändå inte bara lägga Södertäljematchen bakom sig.

– Vi ska inte bara släppa det här utan vi ska lära oss. Vi ska använda det här som tändvätska till de kommande matcherna och hitta intensiteten igen. Däremot finns det ingen anledning till naggat självförtroende, säger Peter Öqvist.

Adam Rönnqvist, som landade på nio poäng i matchen, var inne på samma linje som sin coach efter förlusten.

– Vi gör ingen bra match samtidigt som de är 50-procentiga på trepoängare och 60-procentiga på tvåpoängare. De gör det bra, men det är också för att vi låter de få öppna lägen och enkla skott. Samtidigt är Södertälje på bortaplan inte vilken match som helst. Vi måste spela på topp, säger Rönnqvist.

På tisdag gästas BC Luleå av Norrköping och där kan norrbottningarna se till att förlänga sin segersvit på hemmaplan den här säsongen.

– Det blir en lika tuff match. Vill man vara med i toppen så går det inte att tro att det ska bli en "walk in the park" bara för att vi vunnit några matcher. Vi måste ge allt, säger Adam Rönnqvist.

96-74

Södertälje-BC Luleå

Basketligan

Poängen BC, Yannick Anzuluni 26, Brandon Rozzell 23, Adam Rönnqvist 9, Tom Lidén 6, Denzel Andersson 6, Tim Kearney 2, Jonathan Larsson 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!