Sandberg hoppfull – ny guard på väg in

Bitarna börjar falla på plats för Luleå basket. Men viss osäkerhet råder. En ny guard är nära kontrakt medan Josefin Vesterbergs fotskada fortsatt oroar. "Jag sitter ändå ganska lugnt i båten – än så länge", konstaterar coach Robin Sandberg.

Robin Sandberg, coach i Luleå basket, är fullt uppe i lagbygget inför nästa säsong. En ny guard ligger närmast just nu. "Kan bli klart i veckan".

Robin Sandberg, coach i Luleå basket, är fullt uppe i lagbygget inför nästa säsong. En ny guard ligger närmast just nu. "Kan bli klart i veckan".

Foto: Jesper Sandberg

Basket2024-07-09 15:16

Coachen och sportansvarige håller som bäst på med att bygga den nya upplagan av Luleå basket efter finalförlusten i våras mor Södertälje BBK. En svensk stomme med Sofia Hägg, Fanny Wadling och Sandra Hedlund är klar och har kompletterats med återvändande Mehryn Kraker och Sofia Persson, från collegespel i Florida.

Negativt besked från Stephanie Visscher plus osäkerheten kring statusen på fanbärarna Allis Nyström och Josefin Vesterberg gör ändå att coach Robin Sandberg har en del att fundera på gällande lagbygget.

– Visst är det så. Men vi kommer att ha klart med en ny guard, kanske redan under den här veckan. Vi är nära ett avslut. Allis har börjat röra på sig lite, inte i kontakt ännu, utan på sidan om. Hennes rehab har gått helt enligt planerna. När det gäller "Jossan" är lite mer osäkert, vi väntar på en del svar. Det är en nerv i foten som ställer till det men riktigt hur eventuella konsekvenser kan se ut vet vi inte än. 

Det är sommartider och det är även väntetider för undersökningar som drar ut på tiden. Men Vesterberg kan röra sig och belasta sin fot i lättare träning. Men Sandberg säger samtidigt att det fortsatt är oklart läge.

Hur påverkar det lagbygget?

– Om "Jossan" och Allis kan spela så återstår en breddvärvning. Om båda inte kan, då blir det självklart bekymmer. Men jag är optimist, vi har bra med tid.        

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!