Luleåkaptenens tack till publiken efter guldet

Anna Barthold fick lyfta bucklan för fjärde gången – och guldhjälten tackar publiken efter Luleå Baskets mirakelvändning

Foto: Pär Bäckström/pbfoto.se

Basket2017-04-27 18:12

Det var många som trodde att det skulle bli en avgörande femte finalmatch. Då slängde Luleå Basket in en sjätte spelare på planen – publiken.

– Alla guld är olika, men eftersom Umeå var så stora favoriter och vi ledde med 2–1 i matcher kändes det som att de spelade en väldigt stor roll, säger Barthold.

2 700 personer på läktarna började få guldvittring när Luleå Basket kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken.

– Det var en ljudvåg. Jag visste att om det var jämnt i slutminuterna skulle vi vinna.

13 poängs underläge hämtades sakta in och i slutet vände Luleå Basket på matchen – och i Luleå Energi Arena lyfte taket.

– Det spelar ingen roll hur mycket Umeåspelarna sagt att de älskar att spela här inför fullsatta läktare. När man har nästan 3 000 personer som buar när man ska skjuta straffkast eller jublar när man missar – det är inte så skönt. Det var verkligen som en sjätte spelare, det är helt underbart, säger kaptenen.

Luleå Basket har 23 raka segrar i Luleå i slutspel.

– Vi har vunnit alla fyra gulden på hemmaplan och det visar ju att vi älskar att spela här, säger Barthold som inte har bestämt hur framtiden ska se ut.

– Nu ska vi fira och sen ska jag vila kroppen. Jag har ganska ont just nu. Det var skönt att vi inte behöver spela match i morgon.

Ska du fortsätta spela basket nästa säsong?

– Det är många medier som säger att jag ska sluta. Men när jag bestämmer mig och vart jag ska spela, då säger jag till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!