Luleå Baskets ungdomslag skördar framgångar

Både Luleå Baskets U18 och U20-lag är klara för slutspel i Basketball Wien Tournament efter att ha gått rent i gruppspelet.

Luleå Baskets ungdomslag.

Luleå Baskets ungdomslag.

Foto: Privat

Basket2019-04-18 21:20

Luleå Baskets ungdomslag har inlett strålande i Europas största ungdomsturnering i Basket. Både U20 och U18 laget har tagit sig igenom gruppspelet utan en enda förlust. En bedrift som blir ännu mer imponerande då det i stort sett är ett och samma lag som spelar för Luleå.

– Det är egentligen samma lag bara att 02:orna inte är med i den äldre gruppen och 00:orna inte är med i den yngre gruppen, säger Sandra Hedlund som själv är född 01 och har spelat i båda lagen.

Trots att Luleås lag alltså har flera spelare som deltar i både U18 och U20 serien har man inte haft några som helst problem med motståndet i gruppspelet.

– Det har varit två matcher som varit ganska jämna. Den ena vann vi i sudden i går och den första matchen vi spelade i U20-gruppen vann vi bara med fem poäng, fast vi skulle ha vunnit med mer. Annars har vi vunnit ganska stort, säger Sandra Hedlund.

Målsättningen för turneringen är också hög inför slutspelet och Sandra Hedlund hoppas på en finalplats i både U18- och U20-klassen.

– Jag tror och hoppas på att vi kan ta oss hela vägen till finalen. Sen finns det ett lag som vann förra året och de har tre spelare som är över 190 centimeter långa. Så troligen kommer vi få möta dem i final, men om vi har en stor plan så kommer vi kunna springa på dem, för de var ganska söliga. Sen i U18 har jag inte lika mycket koll, men vi har varit ganska överlägsna i den gruppen. Men jag har sett att det finns andra lag som vunnit stort i andra gruppen så den kanske blir jämnare i slutspelet.

Ett namn som rest med ner till Wien som sticker ut lite extra mycket är Chioma Nnamaka, hon är nämligen lagets assisterande tränare och hon får bra betyg för sin insats som ledare.

– Jag tycker att det går jättebra, hon kan ju som basket. Sen tycker hon väl att det är lite jobbigare att stå på sidan om när det är lite jämnare matcher. Men hon är skön, säger Sandra Hedlund.

Under morgondagen (fredag) inleds slutspelet för Luleå Basket i såväl U18 som U20-klassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om