Lagkaptenens besvikelse på klubbledningen – lämnar för rivalen

BC Luleå erbjöd en lönesänkning till sin lagkapten. Det – i symbios med besvikelse över den bristande kommunikationen från BC Luleås håll – har nu lett till att Denzel George skrivit på för SBL-rivalen Jämtland.

Efter fyra säsonger i BC Luleå står det nu klart att Denzel George lämnar för Jämtland.

Efter fyra säsonger i BC Luleå står det nu klart att Denzel George lämnar för Jämtland.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2024-07-05 15:04

Efter tre år på RIG Luleå klev han in i BC Luleås SBL-trupp. Sedan har Denzel George tillhört föreningen och har under de två senaste säsongerna varit lagkapten.

Men nu blev det abrupt slut som norrbottning för 23-åringen. Under fredagen blev det officiellt att han har skrivit på för Jämtland Basket.

– Jag har ju levt hela mitt vuxna liv i Luleå så visst kommer det bli annorlunda. Inte bara rent basketmässigt utan med allt annat också, men jag kommer växa både som person och basketspelare, säger han.

Varför lämnar du BC Luleå?

– Det är en blandning av saker. Men en del av det är att jag är besviken på kommunikation från BC Luleå angående min eventuella förlängning. Det har varit dålig kommunikation nu under sommaren, jag har inte fått klarhet om vad som ska ske, säger George.

Det är inte kommunikation med tränartrojkan som brustit menar George.

– Det är mer från klubbchef och styrelse. Ganska snabbt efter säsongen var över fick jag sagt till mig av Håkan (tränare Larsson) att de vill fortsätta med mig i laget. Men efter det har det varit väldigt tyst – väldigt länge från föreningens sida. Jag hörde inte något från någon och då började tänka lite i andra banor, säger han.

undefined
Efter 138 SBL-matcher i BC Luleå lämnar nu Denzel George för rivalen Jämtland.

När han väl fick ett kontraktsförslag på bordet för ett par veckor sedan, var det inte vad han hade hoppats på.

– När jag väl fick förslaget kände jag att var det inte värdigt mig. I samband med det här kontaktades jag av Jämtland och nu är det klart. Jag ser fram emot att representera Jämtland och fortsätta utvecklas där, det blir i någon form en nystart för mig

Du var inte nöjd med lönesänkningen BC Luleå erbjöd?

– Det är som sagt att blandning av saker. Jag har spelat flera år i klubben och har varit lagkapten och med tanke på det fick jag inte den kommunikation jag förtjänade. Att det sedan kom ett erbjudande med en lönesänkning gjorde väl också sitt, säger han och fortsätter:

– Men en del i det är ju att jag också fick en bra chans att gå till Jämtland. Det är inte bara för att jag tycker kommunikation med BC Luleå var dålig som jag nu lämnar. 

Denzel George har under sina fyra år i BC Luleå spelat totalt 138 matcher i SBL och snittat 5,6 poäng per match.

Under sin första säsong i BC Luleå 2020/2021 var han med och säkrade mästartiteln i svenska cupen.

Klubbchefen Per Sandström är tämligen fåordig när det gäller kommentarer till den kritik som Denzel George riktar mot föreningen. 

– Vi lämnar inga kommentarer när det gäller enskilda spelare eller kontrakt, det är vår linje. Så nej, jag har ingen kommentar.

Har beslutat någonting att göra med ekonomi, att spara pengar? 

– Det är ingen hemlighet att elitklubbar i dag har ett jobbigt ekonomiskt läge och vi är inget undantag i det fallet. Vi tittar över alla kostnader, det är helt naturligt. I det här fallet gör Denzel som han vill – och vi har en plan.

Hur går jobbet med att fylla spelartruppen för nästa säsong?

– Vi tittar på spelare, vi ska fylla på vår trupp och vi ser över vilka spelare som kan vara aktuella och hur spelare eventuellt kan passa ihop med varandra, säger Per Sandström.

BC Luleås ledning har tidigare fått utstå en hel del kritik, Inte minst efter det att trotjänare Eduardo Carrazana fick lämna klubben efter 30 års arbete vid sidlinjen, i omklädningsrummet och på kansliet.     

undefined
Efter fyra säsonger i BC Luleå står det nu klart att Denzel George lämnar för Jämtland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!