Larsson får mångmiljonkontrakt med NBA:s hetaste

Pelle Larsson plockades av Miami Heat i NBA-draften. Nu har Luleåfostrade Larsson tecknat ett treårigt avtal med klubben värt 57 miljoner kronor.

Pelle Larsson i action under 2024 NBA Draft Combine i maj som ledde fram till ett mångmiljonkontrakt med Miami Heat.

Pelle Larsson i action under 2024 NBA Draft Combine i maj som ledde fram till ett mångmiljonkontrakt med Miami Heat.

Foto: Petter Arvidson

Basket2024-07-02 19:19

Pelle Larssons stora dröm var att komma just till Miami Heat när den spännande draften skulle genomföras. Till slut blev det också så sedan Houston Rockets valt att slussa i väg honom och Miami högg snabbt. Klubben är känd för att ta väl hand om sina unga spelare och har även tagit för vana att släppa fram lovande spelare från den andra draftomgången till spel redan under rookie-säsongen. 

Detta verkar nu bli fallet även när det gäller Pelle Larsson eftersom har tecknat ett treårigt avtal med klubben, värt 57 miljoner kronor.

Det är den amerikanske poddaren och NBA-experten Michael Scotto som på "The HoopsHype" avslöja den uppseendeväckande nyheten som självklart även ger eko i svenska basketkretsar.

TV-ankaret, bloggaren och krönikören Nick Rajacic är också lyrisk över det som utspelar sig på andra sidan det stora blå.

– Det är stort, Pelle gick på BG i Luleå, spelade i BC Luleå för inga pengar alls. Nu blir han mångmiljonär. Han är den förste av alla spelare som valdes i den andra rundan i årets draft som får ett garanterat kontrakt, vilket betyder att klubben verkligen vill ha honom. Det är ovanligt, oftast får de testa sig under sommarligorna eller får, helt sonika, inget kontakt alls, konstaterar Rajacic som också ser Miami som den perfekta klubben för Larsson.

– Han hade en önskan om Miami själv – men dit vill ju alla. Det gör det hela ändå större, det är speciellt, men Pelle Larsson är också en speciell spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!