De var bäst i BC Luleås förlust

BC Luleå föll mot Jämtland på bortaplan och här var spelarna som var bäst för dagen och tre lärdomar vi tar med oss.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-04-02 22:15

1. Denzel Andersson

Kommentar: Stod för en stabil insats och var bäst i Luleå sett tíll helheten. Bjöd på ett par vassa blockar och noterades för 16 poäng,

2. Corban Collins

kommentar: Sprang stundtals ner Jämtlands försvar på egen hand och stod för ett par riktigt fina individuella insatser, hade dock några bolltapp i olägliga situationer.

3.Tavarius Shine

Kommentar: Slet som många andra i BC Luleå med att få i poäng framåt, men nådde ändå 20 poäng, vilket var bäst för dagen. Stod för ett gediget jobb under korgen och plockade många viktiga returer.

Tre saker vi tar med oss från matchen är...

1. BC Luleå måste slipa på skyttet. Det fina skyttet från match tre var inte särskilt synligt i dagens match och man hastade iväg en del skott som allt som oftast inte hittade nätet.

2. Hantera det fysiska. Jämtland gick in stenhårt och foulandet i matchen var konstant. BC Luleå slet lite för att anpassa sig och i en kvartsfinal måste man vara beredd på att det blir tufft.

3. Passningsspelet måste slipas! Det är många slarviga passningar som gör att Jämtland kan kontra in enkla poäng utan att stöta på patrull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om