BC Luleås klubbdirektör: "Vill ha in någon ganska snabbt"

BC Luleå meddelade idag att Tristan Spurlock inte får sitt tryout-kontrakt förlängt, nu ger man sig ut på jakt efter en ersättare.

Lars Mosesson, BC Luleå

Lars Mosesson, BC Luleå

Foto: Håkan Stridblom

Basket2018-12-19 11:58

Det blev bara sex matcher för 27 årige Tristan Spurlock i BC Luleå. Amerikanen har inte gjort någon succé i Luleå och har på sina sex matcher ett snitt på 4.8 poäng. Klubbdirektör Lars Mosesson berättar om beslutet.

– När vi tog in Spurlock, när Alexander gick sönder med knäskadan så var vi ett läge då vi var tvungna att göra saker ganska snabbt. På grund av hur skadesituationen såg ut. Bryce hade en hjärnskakning och Denzel hade också en hjärnskakning. Vi var tvungna att få in en spelare snabbt så då gjorde vi valet att ta in den här killen, säger Mosesson och fortsätter:

– Vi skrev ett tryout-kontrakt som sträckte sig över en viss period och det skulle gå ut, så då tog vi ett beslut igår. Jag, Peter (Öqvist) och Håkan (Larsson). Att vi inte kommer att förlänga tryout-perioden och att vi kommer söka på något annat. Vi behöver en annan typ av spelare. Spurlock var en fantastisk kille och en bra människa och allt, men nu valde vi det här.

Vilken typ av spelare man söker efter är dock inte helt klart. Mosesson menar att man inte bara tittar på en spelartyp och att beslutet man tar beror på hur situationen i laget ser ut.

– Det beror helt och hållet på hur det kommer se ut med de andra. Vad som kommer visa sig med Brice (Massamba) och vad som kommer visa sig med Denzel (Andersson) och sånt där. Men vi söker, det gäller att hitta en spelare och det är inte bara så att vi går på en typ av spelare. Vi måste hitta en helhet som passar in i gruppen.

Någon tidsplan på när man vill ha gjort klart med en ny spelare har man inte, men klart är iallafall att man vill att det ska gå ganska fort.

– Man ska alltid ha respekt för det att det är mitt i en säsong och alltihop. Visst vill vi ha in en spelare i hygglig tid också, men om det blir om en vecka eller två veckor eller om två dagar det vet vi inte. Vi jobbar efter att så snabbt som möjligt hitta något som känns bra också. Just nu är det Peter (Öqvist) och Håkan (Larsson) som sitter och tittar på alternativ och söker. I basket finns det spelare, det är inte så att det inte finns spelare. Men det gäller att hitta något som passar också.

Att BC Luleå befinner sig i en snarlik situation som när man plockade in Tristan Spurlock är Mosesson medveten om, men ett par skillnader menar han finns jämfört med hur det såg ut då.

– Nu går vi in i ett litet break här. 27:e december är nästa match så det är lite längre till nästa fight i alla fall. Så man kanske har lite längre tid och sen kanske det förhoppningsvis händer lite mer på en spelarmarknad nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om