Andersson efter förlusten: "Vi var passiva"

BC Luleå lyckades inte besegra Jämtland och nu väntar en ryslig måstematch på fredag, Denzel Andersson menar att man måste spela mer aggressivt. "När vi blir aggressiva så kollapsar deras försvar", säger Andersson.

Foto: PETRA ÄLVSTRAND

Basket2019-04-02 22:47

Det var en grinig tillställning mellan BC Luleå och Jämtland där hemmalaget slutligen drog det längsta strået. Efter matchen lyfter Denzel Andersson fram avsaknaden av aggressivitet som en nyckelfaktor till förlusten.

– Vi var passiva och inte aggressiva som senast. Vi hade några turnovers också som de kunde göra poäng på. När vi blir aggressiva så kollapsar ju deras försvar och de sjunker in så att vi kan attackera mot korgen. Då blir det ett helt annat spel och det är så vi vill spela. Det var inte alls så det såg ut under 40 minuter i dag, säger Andersson.

Varför laget inte lyckades hålla uppe intensiteten hela matchen har Andersson inget direkt svar på.

– Nej jag vet inte, vi får kolla på videon och analysera hur det såg ut och göra det bättre till på fredag.

Andersson menar att man ska försöka hitta tillbaka till hur man spelade i match tre.

– Vi märkte det sist när vi spelade hemma. Då spelade vi exakt som vi ville och då blev det så att vi drog iväg och vi jobbade hårt igenom hela matchen. Det gjorde vi inte i dag.

Domarna satte tidigt nivån i matchen och det också blev en hel del foulande och en hel del tekniska fouler. Något som Andersson menar att laget försöker hålla sig undan.

– Det är sånt man får leva med egentligen och man kan inte göra något åt saken. Vi får lägga det åt sidan och fortsätta spela. Det är snack med domare som vi vill hålla oss undan ifrån, om de (Jämtland) vill spela på det sättet så får dem väl göra det men vi håller oss till vårt spel.

Andersson själv noterades för 16 poäng, tre returer och bjöd även på fyra tunga blockar i matchen. Men hans egen insats är han mindre brydd om.

– Det spelar ingen roll egentligen hur många poäng man gör eller hur bra man var när man förlorar. Man får väl bara försöka göra om det till nästa match helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om