Adam Rönnqvist: "Var som vilken match som helst"

För första gången i tävlingssammanhang stod Adam Rönnqvist på ena sidan av planen och BC Luleå på den andra. "Trist att jag inte gjorde en bättre match".

Adam Rönnqvist numera i Jämtland Basket kommenterar hur det kändes att möta gamla laget. Bilden är en arkivbild,

Adam Rönnqvist numera i Jämtland Basket kommenterar hur det kändes att möta gamla laget. Bilden är en arkivbild,

Foto: Lars-Göran Norlin

BASKET2018-10-15 23:06

Det var en besviken Adam Rönnqvist som svarade i telefonen efter förlusten mot BC Luleå. Rönnqvist som lämnade klubben för spel med Jämtland Basket i somras har mött BC Luleå i en match under försäsongen tidigare, men idag var det första gången i en tävlingsmatch.

– Kul att spela mot gamla laget, men trist att jag inte gjorde en bättre match och att vi inte kunde vinna. Så det var rätt så tråkigt, säger Adam Rönnqvist.

Rönnqvist är kritisk till hur laget presterade i kvällens match och menar att BC Luleå fick det alldeles för enkelt på planen. Rönnqvist själv stod för 14 poäng i matchen och menar att han kunde gjort det bättre.

– Vi spelade inte alls bra i försvaret och BC Luleå får göra alldeles för mycket poäng. Enkla poäng också mycket öppna skott och sånt där så vi har mycket att jobba med. Jag skulle ha gjort lite fler poäng, men tycker att jag gör en helt okej insats, men det är skitsamma när vi ändå torskar.

Något extra pirr i kroppen kände Adam Rönnqvist inte av inför matchen, men han tror att det kommer kännas mer speciellt uppe i Luleå.

– Vi möttes en gång under försäsongen så då var det lite mer, men idag var det som vilken match som helst. Fast lite är det i bakhuvudet att man vill vinna de här matcherna lite extra. Det kommer säkert att kännas lite mer speciellt att spela uppe i Luleå, så jag ser framemot returmatchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om