Adam Rönnqvist: "Klart det kommer vara speciellt"

BC Luleå möter Jämtland Basket på söndag och det är en formstark Adam Rönnqvist som möter sitt gamla lag. "Det ska bli roligt att komma tillbaka upp till Luleå", säger Rönnqvist.

"Det är klart att det kommer vara speciellt", säger Adam Rönnqvist om att spela i Luleå igen.

"Det är klart att det kommer vara speciellt", säger Adam Rönnqvist om att spela i Luleå igen.

Foto: Anders Wiklund/TT

BASKET2018-11-23 18:00

BC Luleå spelar mot Jämtland Basket under söndagskvällen och fokuset kommer till stor del att ligga på två spelare. Dels BC Luleås nyförvärv Tristan Spurlock, som gör debut och dels Adam Rönnqvist som kommer tillbaka till Luleå för första gången sedan han bytte klubb till Jämtland.

– Det ska bli roligt att komma tillbaka upp till Luleå och spela. Jag har inte varit i stan sedan jag flyttade, säger Rönnqvist.

Att det är första matchen på den gamla hemmaplanen med det nya laget gör att matchen känns lite extra speciell för 28-åringen. Något som motiverar honom till att vilja göra en riktigt bra match.

– Det kommer säkert vara speciellt, men en basketmatch är alltid en basketmatch förstås. Men det är klart att det kommer vara speciellt att komma tillbaka till Luleå och spela inför hemmapubliken. Det ska bli himla roligt också. Man vill ju göra en bra match.

Jämtland Basket är säkerligen revanschlystna på Luleå då man förlorade med 92–108 på hemmaplan tidigare under säsongen. En match där den gamla Luleåstjärnan inte syntes fullt så mycket som han önskat och stod för 14 poäng. Men under Jämtlands senaste match gick det dock bättre för Adam Rönnqvist. Han hade en jättematch mot Norrköping Dolphins där han stod för 30 poäng, var 100-procentig i trepoängsskyttet och ledde laget till segern. Frågan är om han kan hålla samma nivå mot den gamla klubben.

– Ja, jag ska väl försöka att fortsätta vara aggressiv och spela mitt spel så får vi väl se om poängen trillar in eller inte.

Nu väntar en tid av analyserande av motståndet för Rönnqvist och Jämtland Basket där man ska gå igenom viktiga punkter att tänka på mot just BC Luleå. Grunderna har man dock koll på menar guardstjärnan, som ser mycket likheter i de båda lagens spelsätt.

– Vi vet vad man måste göra. De gillar att springa och vi gillar att springa. De gillar att skjuta treor och vi gillar att skjuta treor. Vi är ganska lika i spelsättet, men vi ska försöka stoppa deras break och deras trepoängsskytte så ska det nog gå vägen.

BC Luleås nyförvärv Tristan Spurlock har inte Adam Rönnqvist så bra koll på, men han skickar en lite känga till amerikanen som väntas göra debut i matchen.

– Jag har inte sett nånting från honom egentligen. Jag tyckte han såg liten ut, men vi får väl se nu på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om