18-åriga talangen får chansen

På söndag spelar ett skadedrabbat BC Luleå mot Borås Basket. Då får 18 åriga talangen Calvin Jägare chansen att spela. "Det känns riktigt bra, lite nervöst, men bra", säger Jägare.

18-åriga Calvin Jägare kan bli den första spelaren någonsin i BC Luleå som är född på 2000-talet.

18-åriga Calvin Jägare kan bli den första spelaren någonsin i BC Luleå som är född på 2000-talet.

Foto:

BASKET2018-10-19 20:56

Calvin Jägare har under säsongen spelat i BC Luleås U19-lag och läser fortfarande på gymnasiet i stan, men nu får han alltså chansen att spela i A-laget. Om han får någon speltid mot Borås blir Jägare den första spelaren i BC Luleå någonsin

som är född på 2000-talet.

– Jag märker redan nu att det är mycket mer fysiskt och tempot är så mycket högre. Man måste vara skärpt i exakt allt som man gör, säger Jägare efter sin första träning med A-laget.

Jägare som bara hinner vara med på en träning med A-laget innan matchen mot Borås menar att han lärt sig mig mycket redan efter en träning.

– Dem var mycket välkomnande och alla tog mig lite under vingarna. Jag fick lite tips här och där och de försökte hjälpa mig hela tiden. Det var en jättekul träning och jag lärde mig mycket bara på den här enstaka träningen.

Personligen har Jägare inte så många förväntningar inför matchen men han hoppas att han kan komma in i laget.

– Jag hoppas att jag kan komma in och ha ett bra lagspel med de andra. Att vi spelar som ett lag och gör en hård match helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om