Klubbdirektören Christer Sehlin förväntar sig dock att staten gör ännu mer för att hjälpa landets idrottsklubbar.
– Det kommer definitivt att behövas ett stödpaket till, säger han.
I slutet av mars presenterade kultur- och idrottsministern Amanda Lind ett stödpaket på sammanlagt 500 miljoner kronor.
Klubbarna hade sedan till och med den 15 maj på sig att ansöka om pengar från det.
– I vårt fall rör det sig om ungefär en miljon kronor, säger Christer Sehlin och berättar att det framför allt handlar om kompensation för uteblivna publikintäkter.
– Det gick att ansöka om kompensation för intäkter man skulle ha haft från planerade lotteriförsäljningar, men vi fick inte ansöka om kompensation för uteblivna media- och sponsorintäkter.
Han tror inte att de 500 miljoner kronorna kommer räcka.
– Tanken var att de skulle täcka det intäktsbortfallet för halva mars och april, men tidsramen har ju utvidgats med två månader. Och det kommer med stor sannolikhet att bli ett fortsatt intäktsbortfall, säger Christer Sehlin.
Han vågar inte räkna med att klubben kommer få den miljon kronor som de har ansökt om.
– Det är en lång process och det är svårt att veta vad det faktiska utfallet kommer bli, säger han sedan – och konstaterar att de kan få allt mellan noll och hundra procent – innan han fortsätter:
– Men det kommer definitivt att behövas ett stödpaket till.
Luleå Basket är en av de klubbar som kommer påverkas mest om säsongen inte kan inledas med publik på läktarna.
– Vi har mest att förlora i och med att vi är de som brukar ha mest publik på matcherna, om det blir spel utan publik så tappar vi tjugo procent till av vår omsättning. De som inte har så mycket publik påverkas inte lika mycket, säger Christer Sehlin.
Huvudsponsorn Rikshem avbröt tidigare i vår också sitt samarbete med klubben.
Fastighetsbolaget stod förut för tio procent av Luleå Baskets totala sponsorintäkter.
– Vi befarar att vi kommer tappa mellan tio och femton procent till, säger Christer Sehlin och berättar att flera av klubbens sponsorer har problem med ekonomin.
– Det även om merparten av dem fortsätter att hjälpa oss, och det faktiskt är några som försöker hjälpa till mer än tidigare.
Han tillägger sedan:
– Och om vi tappar så mycket som vi befarar att vi kommer göra så är det inte bara att köra på som vanligt.
Han och hans kollegor arbetar utifrån några olika scenarion. Att man får spela inför tomma läktare till och med årsskiftet, att säsongen ställs in, eller att den genomförs helt utan publik. Men oavsett hur det blir så kommer spelarbudgeten att behöva sänkas.
– Vi har inga möjligheter att ligga på samma nivå som tidigare, säger Christer Sehlin och fortsätter:
– Vi kommer också att behöva ha någon form av klausul som gör det möjligt för oss att bryta spelarnas kontrakt om säsongen inte kan genomföras. Det känns inte roligt att behöva sänka deras löner och göra deras anställningsvillkor otryggare. Men vi kan inte riskera klubbens existens och de har förståelse för det.
Är det verkligen möjligt att genomföra en säsong utan publik?
– Det beror på. Om staten inte vidtar ytterligare stödåtgärder så kommer vi inte klara det. Trots att vi redan har vidtagit en rad åtgärder. Det går kanske att hitta andra intäktskällor. Men vi kommer inte att komma i närheten av samma summor som med publik på matcherna.