Barthold ett frågetecken inför helgen: "Har haft en del smärtor"

Luleå Basket närmar sig omgång tre av Europaspel i EWBL, men lagkapten Anna Barthold dras fortfarande med fotproblem. "Hon har haft en del smärtor", säger tränare David Visscher.

9 januari 2019 17:33

Det var i den förra omgången av EWBL, i matchen mot Kibirkstis Vilnius, i början av december som Anna Barthold stukade ena foten. Sedan dess har det varit tal om att hon varit på väg tillbaka två gånger om. Dels inför mötet mot Wetterbygden då hon var ombytt men satt kvar på bänken i hela matchen och dels inför toppmatchen mot Alvik då beskedet innan var att det såg lovande ut.

Men Anna Barthold har fortsatt varit utanför truppen och nu berättar tränare David Visscher att det inte alls är säkert att hon är spelklar till helgen.

– Hon som halvtränar just nu den här veckan. Sjukgymnasten som träffar henne nästan varje dag ser hur den (stukningen) är. Hon har haft en del smärtor just där hon haft stukningen och sist trodde både jag och Anna att hon skulle få tummen upp, men det tänkte väl ändå att det med risken av hård belastning skulle kunna bli mer skador. Så jag tror faktiskt inte att vi kommer få ett svar på om hon kommer kunna spela i helgen tills på lördag. Vi hoppas ju, men vi respekterar alltid vad sjukgymnasten säger, berättar David Visscher.

Även kring nyförvärvet Kristina Alminaite råder vissa frågetecken på huruvida hon får spela eller inte. Detta då hennes tidigare klubb, turkiska Canik Belediyesi Samsun, inte skickat över de papper som behövs ännu.

– Vi har inte fått hennes papper ännu, men under dagen idag (onsdag) kan FIBA, det internationella förbundet gå in och se vem som gjort fel. Jag är ganska säker på att Kristina kommer få sina papper för klubben har inte skött betalningarna och agenten hennes har gjort precis som han ska, säger Visscher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman