NYAB Cup inställd - Kalix bokar in ny match

NYAB Cup i Haparanda har ställts in. Kalix Bandy kommer istället att spela en eller ett par träningsmatcher mot det ryska laget Murmansk.

Kalix Bandy ska möta det ryska elitlaget Murmansk i en träningsmatch.

Kalix Bandy ska möta det ryska elitlaget Murmansk i en träningsmatch.

Foto: Pär Bäckström

Bandy2019-10-23 15:46

Tanken var att Kalix Bandy skulle spela NYAB-cup i Haparanda i helgen och möta lag som ryska Murmansk, den finska ligaklubben LRK Tornio samt division ett-klubben Haparanda SKT Bandy. Men så blir inte fallet.

– NYAB cup blir inställd, de har ingen is i Haparanda. De var lite sena med att bygga isen, de byggde inte när kylen kom. Tanken var att de skulle bygga den under den här veckan men nu är inte vädret lika gynnsamt och då blir den inställd, säger Peter Stock, huvudtränare i Kalix Bandy.

Kalix Bandy fick beskedet under tisdag kväll och redan under onsdag morgon hade man ordnat så att laget får spela en träningsmatch mot det ryska elitlaget Murmansk istället under torsdagen hemma i Kalix.

– De är på träningsläger här uppe i Norrbotten just nu och spelare i den ryska högstaligan så det blev en bra lösning för oss. Vi ska mest troligt spela en träningsmatch på söndag också så vi får två bra matcher som spelas i två gånger 45 minuter.

– Rent sportsligt blir det en minst lika bra lösning för oss. Det blir så klart en tuff match men det blir en bra genomkörare för oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!