Kalix genomklappning: "Under all kritik"

Inför helgen hade Kalix inte förlorat sedan premiären mot Skutskär. Men under söndagen bröts den trenden. Laget föll på bortaplan mot GripenTrollhättan med 10–6, efter en genomklappning i första halvlek.

Johan Sundquist gjorde fem mål under bortaturnén.

Johan Sundquist gjorde fem mål under bortaturnén.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Bandy2019-11-24 18:50

Kalix Bandy inledde bortaturnén mot bottenlaget IFK Kungälv. Där stod norrbottningarna för en stark prestation. 

När matchklockan precis hade tickat över fem minuter ledde Kalix med 0–2 på bortaplan. Men Kungälv reste sig och reducerade till 2–3 just innan halvtid.

I andra halvlek trampade dock norrbottningarna ifrån, anförda av tremålsskytten och lagkaptenen Johan Sundquist kunde Kalix vinna med 2–6.

– Vi följer matchplanen helt och håller. Vi spelar väldigt bra och tajt försvarsspel. Samtidigt spelar vi tålmodigt och klokt framåt. Det är ganska varmt och den mjuka isen tar mycket på krafterna, konstaterar Sundquist efter lördagens match.

Men mot GripenTrollhättan blev det raka motsatsen. Laget fick ingenting att stämma mot tabelltvåan och under de första 45 minuterna släppte norrbottningarna in nio mål.

–  Det vi gjorde bra dagen innan misslyckades vi totalt med. Jag vet inte ens var jag ska börja. Det står 9–4 i paus, är du utspelad under en hel match står det kanske 9–4, nu gör det så efter 45 minuter. Det är ju under all kritik givetvis, säger en besviken lagkapten efter prestationen.

Kalix stoppade blödningen i andra halvlek, men hade för många mål att ta i gen.

Matchfakta

IFK Kungälv – Kalix Bandy: 2–6

Målen Kalix: Johan Sundquist 3, Anton Khrapenkov, Elis Lindgren och Ivan Detsura

GripenTrollhättan – Kalix Bandy: 10–6

Målen Kalix: Johan Sundquist 2, Niklas Sundqvist, Jonathan Johansson, Ivan Detsura och Elis Lindgren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!