Uppgivet efter ny skadegörelse: "Vi hann knappt lämna banan"

Två fall av skadegörelse under loppet av 20 timmar. Nu har bågskytteklubben ledsnat. "Det har eskalerat efter att ha varit lugnare en längre tid", säger ordförande Rolf Rönnlund.

Luleå bågskytteklubbs ordförande Rolf Rönnlund är besviken och uppgiven efter skadegörelsen på banan.

Luleå bågskytteklubbs ordförande Rolf Rönnlund är besviken och uppgiven efter skadegörelsen på banan.

Foto:

Bågskytte2024-07-08 15:44

Det är en uppgiven ordförande som vi når under måndagen. Det har gått ganska lång tid sedan Luleå bågskytteklubb utsattes för sabotage och vandalisering på allvar, faktiskt flera år. Men under den gångna helgen var det dags igen, dessutom två gånger på 20 timmar.

Rolf Rönnlund suckar djupt.

– Vi var där och reparerade och städade i fredags. Under lördagen hände det igen. Någon, eller några, hade roat sig med att riva ner och förstöra tavelunderlagen, måltavlor stals, andra eldades upp tillsammans med material från tavelställen. Samma typ av skadegörelse hade vi för en kort tid sedan också, så tre gånger på kort tid. Det är så meningslöst och så otroligt tröttsamt.

Rönnlund berättar att det var mindre våg av skadegörelse för fyra–fem år sedan men att det varit lugnt sedan dess. Han tackar de människor som motionerar i området och som går eller springer förbi bågskyttebanan på Bergnäset för en stor del i detta.

– De ska ha en eloge för att de sannolikt hållit vandalerna borta. Men nu verkar det kommit en ny generation som inte bryr sig.

Konsekvenserna, inte enbart de ekonomiska, kan nu bli tydliga. Tankarna på att utveckla området känns plötsligt avlägsna.

– Vi har en egen grillplats vid banan och den måste vi nog ta bort, om det är så här. Vi har dessutom haft tankar på att bygga en klubbstuga men det känns inte alls särskilt aktuellt efter det som skett. Vad skulle hända med den?

Händelserna är polisanmälda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!