I race 1 startade Andreas Bäckman i pole-position och Jessica Bäckman på en femte plats.

I starten kom Andreas Bäckman ut som tvåa och därefter väntade en hård fight om första platsen mellan bodensaren och britten Daniel Lloyd.

Bäckman hittade luckan och tog sig upp i ledningen genom en omkörning och kunde köra hem sin första seger i ett TCR Europe-race, trodde han.

Några timmar efter målgång visade det sig att bilen inte gick igenom den tekniska kontrollen och därmed uteslöts han från racet på grund av en teknisk avvikelse.

Bilen var en millimeter bredare än det maximalt tillåtna måttet och Andreas Bäckman fråntogs sin seger.

– Ser man på helgen i helhet så var det en fantastisk helg med bra fart rakt igenom, speciellt i kvalet. Givetvis var det en stor besvikelse att bli utesluten och förlora segern på grund av något som jag själv som förare inte kan påverka och som inte heller påverkar prestandan, men jag tar med mig det positiva och ser framemot Barcelona om en och en halv månad.

Även Jessica Bäckman är nöjd med helgens lopp, trots allt.

– I överlag en positiv helg och ett steg i rätt riktning. Visade att jag har farten att vara med i toppen av fältet när jag gjorde mitt bästa kval hittills denna säsong. Oturen kom sedan i Race 1 då jag fick bryta på grund av en påkörning i andra kurvan när jag låg trea. Jag kom sedan igen i Race 2 och lyckades köra in på en sjätteplats vilket jag är nöjd med, säger hon.