Avstängd travtränare försökte ta emot pris

Storloppet Gran Premio Lotteria i Neapel bjöd på en kontroversiell dubbelseger. Tidigare dopade hästarna Timone Ek och Un Mec d’Heripre slutade etta och tvåa – och avstängde tränaren Fabrice Souloy försökte sola sig i glansen.

1 maj 2017 20:43

Den franske tränaren Souloy, som tidigare tränade topphästarna, är förbjuden att beträda stallområdet på samtliga Europas travbanor, men han var ändå på plats på San Agnano-banan i Neapel.

Han försökte även komma upp på segerpodiet för att ta emot pris, men blev omhändertagen av fyra vakter och ett visst tumult uppstod. Souloy lämnade sedan området.

Både Timone Ek, körd av italienaren Enrico Bellei, och Un Mec d’Heripre, med Jos Verbeeck i sulkyn, lämnade nämligen positiva dopningsprov i samband med tävlingar på Solvalla och Bjerkebanan i Oslo för tio månader sedan. Fabrice Souloy skrev då över samtliga träningshästar på sin svåger Philippe Billard och har tävlat vidare.

Frankrikes travförbund (SECF) har inte kunnat sätta stopp för det utan träningsverksamheten har fortsatt som tidigare.

Svenska kuskar och hästar hade en tristare dag i Neapel.

Örjan Kihlström fick galopp med Volstead i ett av de tre försöken. Timoko, med Björn Goop i sulkyn, tröttnade helt i finalen efter ett tufft lopp utvändigt ledaren.

Björn Goop vann det andra Lotteria-försöket med Timoko efter ledning från start till mål. Volstead var favorit i det tredje försöket men Stefan Melanders häst galopperade i starten. Volstead var sedan fyra i tröstfinalen.

Galopp med Nuncio i förrgår och nu med Volstead. Man har haft bättre dagar, sade Kihlström.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!