Avslöjar: Stjärnan har förlängt

Han har utvecklats till en landslagsspelare under sin tid i klubben. Nu har Oscar Engsund – enligt Sportens uppgifter – skrivit på ett nytt kontrakt med Luleå Hockey.

Det blir fortsatt spel i Luleå Hockey för Oscar Engsund.

Det blir fortsatt spel i Luleå Hockey för Oscar Engsund.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2019-10-20 18:14

När den hårdtacklande backen för några veckor sedan besökte vår podcast Ett stenkast från Delfinen medgav han att tanken på att någon gång flytta hem till Oskarshamn och spela tillsammans med tvillingbrorsan Filiph Engsund lockade.

Du har ett utgående kontrakt, om Oskarshamn håller sig kvar, och erbjuder ditt ett kontrakt inför nästa säsong – kan du tacka nej då?

– Jag trivs jättebra här uppe, svarade han då.

Han berättade också att han känner en stor tacksamhet gentemot Luleå Hockey – som gav honom chansen under en tid då många hade stämplat honom som en buse – och han hade blivit petad av sin dåvarande tränare Roger Rönnberg.

– Jag har haft en bra utveckling sedan jag kom hit, gjort mig av med busstämpeln, och blivit mer av en tvåvägsback. Och jag gillar tränarna, organisationen, de andra spelarna och allt annat runt omkring.

– Så det blir ett tufft val om det kommer till det, tillade han sedan.

Men nu har han alltså bestämt sig för att stanna i Luleå Hockey.

Oscar Engsund gjorde 16 poäng på 52 matcher förra säsongen. Han tacklades dessutom flest gånger (113 gånger) av alla spelare SHL. Men han utmärkte sig även på andra sätt. Ingen i Luleå Hockey blockerade nämligen fler skott än honom (56). Med sina +17 var han också lagets näst bästa plus/minus-spelare efter Petter Emanuelsson.

Vi har varit i kontakt med Luleå Hockeys sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson men han har avböjt att kommentera Sportens uppgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!