Avslöjar: Jan Sandström erbjuds jobb av Luleå Hockey

Han är en av Luleå Hockeys största ikoner genom tiderna. Nu kan Jan Sandström göra comeback i klubben – som tränare. Sporten kan nu berätta att Luleå erbjudit Sandström att bli assisterande tränare i J18-laget.

7 juni 2018 10:15

Fredagen den 16 mars. Klockan närmade sig 21.30 på kvällen.

Luleå Hockeys säsong hade precis tagit slut efter en 2–4-förlust mot Brynäs i den tredje åttondelsfinalen.

Luleå Hockey-spelarna kramade, en efter en, om backen Jan Sandström framför ståplatsläktaren.

Fansen förstod att de har sett Sandström spela sin sista match. De sjöng och hyllade den 40-årige backen.

–  Det känns varmt i hjärtat. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är grymt stolt och ingenting jag hade räknat med, sa Sandström då.

Sandström spelade totalt 952 grundseriematcher i SHL och ytterligare 105 slutspelsmatcher.

Efter säsongen berättade han för Luleå Hockeys klubbledning att han ville fortsätta jobba med ishockeyn.

– Vi har haft samtal med Janne efter säsongen. Han aviserade och hade önskemål om att fortsätta jobba inom hockeyn. Där är vi nu. Vi har i dagsläget inget utrymme eller plats för honom, men vi håller på och titta på det. Vi ser om vi kan hjälpa till. Givetvis ska det vara en roll som han tycker om också. Givetvis ska vi försöka göra allt vi kan för att ha Janne kvar i organisationen. Men vi har ingenting som är klart just nu., sa Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson i början av april.

Nu kan Sporten avslöja att Luleå Hockey hittat ett uppdrag åt Sandström. Klubben har erbjudit backikonen att bli assisterande tränare i J18-laget.

– Ja, det har vi gjort. Efter alla hans SHL-matcher hade det varit korkat att inte ta till vara på hans kunskaper och erfarenheter, precis som vi gjorde med Emma Eliasson, säger Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå Hockey.

Om Sandström tackar ja blir han assisterande tränare till huvudtränaren Fredrik Öberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson