Avslöjar: IFK Luleå intresserade av målskytt

Gustav Rönnbäck-Wallin lämnar Piteå IF efter den här säsongen. Den offensive spelaren vill uppåt i seriesystemet och en av klubbarna som visat intresse är IFK Luleå. "Det är absolut ett alternativ", säger han.

Gustav Rönnbäck-Wallin lämnar Piteå IF efter säsongen för spel i en högre division.

Gustav Rönnbäck-Wallin lämnar Piteå IF efter säsongen för spel i en högre division.

Foto: Gunnar Westergren

Fotboll2019-10-11 15:49

En omgång återstår av division 2 norra. Piteås Gustav Rönnbäck-Wallin såg ut att ha en bra chans att göra upp om segern i skytteligan. 

De chanserna minskade dock drastiskt när IFK Timrås Oskar Nordlund stänkte in hela sju mål i en och samma match och gick upp till 24 mål. En bra bit före Piteåspelarens 18 fullträffar. 

– Jag tror det blir svårt att vinna den nu, säger Gustav Rönnbäck-Wallin och skrattar. 

Han fortsätter:

– Det var ingenting jag hade räknat med inför säsongen men det är kul att vara med där uppe och slåss om det i alla fall.

Förra säsongen blev det 12 mål men då ska man komma ihåg att Rönnbäck-Wallin fick hoppa in och spela ytterback i sju matcher. 

– I år har jag fått spela lite mer "striker" så det är lite skillnad. Det är väl utifrån utvecklingen man haft som fotbollsspelare också. Lite mer självförtroende och kvalitet i det man gör. 

22-åringen har tidigare spelat i division 1 med både Piteå IF och IFK Luleå. Och nu siktar 22-åringen på att ännu en gång ta kliv upp i seriesystemen.

– Jag känner mig redo för att ta nästa steg igen, absolut. Mitt mål är att spela högre upp.

IFK Luleå har som bekant säkrat uppflyttning till division 1 och är enligt Sportens uppgifter en av klubbarna som är intresserade av att värva målskytten. 

Uppgifter som Rönnbäck-Wallin bekräftar. 

– Ja, jag har pratat lite med dem (IFK Luleå) men det är ingenting som är klart. 

– Jag känner väl att jag kanske är klar med fotbollen här uppe också så jag kommer nog försöka leta mig söderut. Inte bara fotbollsmässigt utan även det på personliga planet.

Hur ser du på IFK Luleås intresse?

– Det är absolut ett alternativ, Jag har spelat där förr och de har varit starka i år också men det är ingenting jag funderat så mycket på ännu. Jag vill mer spela klart säsongen och sen se vad som dyker upp efter det. Men det är alltid kul att det finns intresse.

Än så länge har ingen klubb söderut visat intresse. Däremot är en fortsättning med Piteå IF inte med i bilden alls. 

– Nej, jag känner nu när vi blev kvar i division 2 så känner jag att det inte riktigt är ett alternativ. Jag vill spela högre upp nästa säsong och kommer ha det som mitt mål så det känns inte aktuellt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!