Avslöjar: Han ska leda Boden Hockey

Här är Boden Hockeys glädjebesked. Sporten kan nu avslöja att klubben och huvudtränaren Robert "Nobbe" Nordberg är överens om en förlängning. "Jag ska kunna lägga den kraften som krävs", säger Nordberg.

12 april 2018 18:00

Robert Nordberg och Bodens Hockey inledde comebacken i hockeyettan med att ta sig till allettan och sedan play off, men under säsongen så insåg Nordberg att han inte skulle kunna ro båten i land ensam.

– Det krävs ork och kraft för att driva en grupp och då går det inte att komma till träningen efter att ha varit till Kiruna och sålt korv, förklarar Nordberg och fortsätter:

– Jag kommer att ha mycket mer energi kommande säsong. Jag kände vid jul att jag inte skulle orka hela vägen ut och det är väl en bra förmåga som tränare att inse att det inte är bra för gruppen.

Valet att plocka in Petter Lasu Nilsson i båset under säsongen grundade sig på Nordbergs arbetssituation som säljare. I dag ser den situationen annorlunda ut.

– Vi har kommit fram till en bra lösning med min arbetsgivare för att jag ska kunna lägga den kraften som krävs på ishockeyn. Petter (Lasu Nilsson) var en perfekt lösning när det började gå tungt, förklarar Nordberg.

Kommer han finnas med i båset även nästa år?

– Jag kommer att göra allt för att få ett bra ledarteam och givetvis är Petter en som jag tänker mig in i teamet. Den dörren kommer jag att hålla öppen hur länge som helst så är det bara.

Att förra säsongen var en sportslig succé vill inte Nordberg hålla med om.

– Nja jag vet inte om den var ruskigt bra. Vi hade en stor ruljans på spelare och det är sånt som dyker upp i mitt huvud när jag tänker tillbaka. Sett ur den synvinkeln så var det inte jättebra eftersom vi vill jobba med kontinuitet

Vad var målet?

– Rent sportsligt var målet att etablera oss i ettan och givetvis är det ett mål som vi kommer att steppa upp inför den här säsongen, slår Nordberg fast.

Men allvarligt är du inte nöjd med säsongen?

– Vi fick smaka på något riktigt gott och känslan efteråt var att vi ville ha mer. Vi hade chansen mot Kallinge och om vi hade tagit oss vidare hade vi haft ett mentalt övertag på Piteå och då hade chansen om kvalserien levt på allvar.

– Då hade till och med jag varit nöjd – men jag kanske är girig.

Om en dryg vecka återvänder Boden till träningen igen och Nordberg är tydlig med att lagbygget inför kommande säsongen ska utvecklas.

– Det kommer att bli viktigt att vi tittar på rekryteringarna så att vi inte hamnar i samma läge igen, säger han.

Vilket läge pratar du om?

– Vi hade spelare som var skadebenägna och det visste vi redan när vi värvade dem. Valet av spelare kommer att bli ännu viktigare framåt sett.

Vilken typ av spelare vill du ha?

– Du kan ha hur skickliga spelare som helst, men det viktiga är att du har spelare som inte viker ned sig när det börjar smälla runt huvudet. Det är viktigt med spelare som inte viker ned sig när det blir tufft, förklarar Nordberg.

Hade ni fel typ av spelare förra säsongen?

– Nja mest sett ur skadesynpunkt. Hade vi fått vara skadefria så hade vi nog haft rätt spelare, säger han.

Boden Hockeys sportchef Rolf Nilsson är nöjd rekryteringen av Nordberg som tränare

– Ambitionen har varit att få behålla så många spelare och ledare som möjligt. Det känns jättebra att vi får börja där vi avslutade. Nu behöver vi inte börja om igen. Det är det som känns allra bäst, säger Nilsson.

Vad betyder det för Boden Hockey att ”Nobbe” förlänger kontraktet?

– Han har tagit upp laget i division 1 och var på med resan i fjol. Det känns betydelsefullt att vi kan bygga vidare på det nu. Att varken vi eller han behöver börja om. Sen har han, både som människa och ledare, väldigt bra egenskaper.

Sportchefen säger sedan avslutningsvis:

– I mitt jobb är det viktigaste att vi få ha kontinuitet. Det gör att det här känns extra bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom Henrik Danielsson