VM-debut hägrar för Luleå-tjejen – "Sjukt att vara här"

I Tjeckien gör sig blott 18-åriga Hanna Lundberg redo för sin VM-debut i orientering. "Det bara bubblar i hela mig", säger hon.

Hanna Lundberg laddar för VM-debuten

Hanna Lundberg laddar för VM-debuten

Foto: Anders Blomqvist

Sport2021-06-29 15:45

Luleå-tjejen Hanna Lundberg fortsätter att utvecklas i en rask takt och redan nu som 18-åring väntar VM-debuten. I maj gjordes EM-debuten, men nu är det ännu ett steg upp berättar Hanna för sporten. 

– VM är något annat. Det är större. Jag känner mig extremt pirrig, nervös och laddad. Det bara bubblar i hela kroppen, säger hon. 

På lördag drar orienteringsmästerskapet igång i Tjeckien och sprinttävlingen är först ut och det är just där som Hanna Lundberg är uttagen efter ett stort genombrott under vårsäsongen. 

– Jo men det känns som jag har etablerat mig bland de fyra bästa i Sverige. Så nu ska jag bara ge allt jag kan. 

Vad har du för förväntningar på dig själv? 

– Inga direkta resultatmässiga förväntningar utöver att komma till finalen, vilket 45 deltagare gör sen väl där får vi se. Men formen känns riktigt bra just nu och det är ganska skönt att pressa sig själv alltför hårt. 

Sprinttävlingen går av stapeln i den tjeckiska staden Terzin, där banan är 3 kilometer lång och förväntas springas på någonstans mellan 12–15-minuter på terrängen som till stor del består av tjockt gräs. 

– Tror det passar mig bra. Vi har varit på läger här några gånger och det har alltid känts bra på det underlaget.

 Någon medalj vågar hon knappast drömma om, men om loppet går så bra som hon förväntar sig så finns möjligheten. 

– Det är inte så att jag inte siktar på det, men man måste samtidigt vara realistisk och förstå konkurrensen som är här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!