Luleå och Boden hade kunnat få tillbaka SM-veckan 2021

Luleå och Boden hade kunnat få tillbaka SM-veckan redan nästa år. Men ingen har visat intresse för det. Det säger Per Bergljung, evenemangsansvarig för SM-veckan.

SM-veckan hade kunnat gå i Luleå och Boden 2021 – om de själva hade ställt frågan.

SM-veckan hade kunnat gå i Luleå och Boden 2021 – om de själva hade ställt frågan.

Foto: SIMON ELIASSON

Sport2020-09-04 15:05

Halmstad skulle ha arrangerat sommarens SM-veckan. När den blev inställd var arrangörerna i Halland dock snabba med att låta meddela att de vill ha chansen igen så fort som möjligt. Linköping och Umeå gick med på att flytta fram sina arrangemang ett år och då fick Halmstad tillbaka SM-veckan redan 2021.

Luleå och Boden hade kunnat få samma chans för vinterversionen.

– De har inte kommit med någon formell förfrågan. Halmstad kom direkt in med en intresseförfrågan, säger Per Bergljung.

Nu är det istället Riksidrottsförbundet som har gått ut med en förfrågan till Luleå och Boden om kommunerna vill vara med 2024. Och om kommunerna säger ja så kommer de att få bli arrangörer på nytt. Även om RF kommer att kräva en gedigen ansökan igen.

– De måste komma tillbaka med en regelrätt ansökan och efter det går vi fram och gör en officiell förklaring, säger Bergljung och fortsätter:

– Det här är ett övergripande beslut i styrgruppen mellan RF och SVT. Luleå och Boden har gjort ett fantastiskt jobb med förplanering och allt. Att då falla på mållinjen två veckor innan SM-veckan är jättetufft. Det tillhör god ton att ge dem en ny chans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!