Kalla större än Zlatan: "Överraskad"

För första gången på nio år så är det en dam som toppar listan över mest omskrivna idrottsprofiler. "Jag hade inte väntat mig det här", säger Kalla.

Charlotte Kalla mest omskrivna idrottsprofilen i Sverige.

Charlotte Kalla mest omskrivna idrottsprofilen i Sverige.

Foto: Håkan Stridblom

Sport2019-10-23 14:44

Det är mediaanalysföretaget Retriever och för första gången så är det inte en herrdominans. Charlotte Kalla på första plats får sällskap av ytterligare elva kvinnliga idrottsprofiler bland 20 mest omskrivna.

– När jag har fått låta det sjunka in ser jag på det för kvinnoidrotten i stort. Och som ett riktigt stort erkännande, damidrott berör. Det skrivs så pass mycket om damidrottare att det nu för första gången är en kvinna överst på listan. Jag tror ju att vi som förebilder är jätteviktiga för att både inspirera och engagera barn och unga, säger Charlotte Kalla till TT.

Under föregående mätperiod så var Charlotte Kalla på tredje plats.

Vid den senaste mätningen så var hon omnämnd i 15 904 artiklar vilket var i nästan 900 fler än tvåan fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson och i över 2 000 fler artiklar än fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Ytterligare en norrbottning fanns med på topp 10-listan och det var Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb. Öberg hamnade på sjätte plats då hon varit omnämnd i 11 468 artiklar.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!