Förlust i debuten för Ledin

Per Ledins debut i Tre Kronor kunde ha fått ett roligare slut. Tjeckien vann med 6-5 efter straffslag.

Sport2004-12-16 15:16
På torsdagen debuterade 26-årige Per Ledin i Tre Kronor. Luleå Hockeys slitstarke anfallare parades ihop i en ren Luleå-kedja tillsammans med lagkompisen Jonas Rönnqvist och den före detta Luleå-spelaren Magnus Nilsson, som numera spelar i Timrå.<BR>Ledins landslagsdebut fick en olycklig start. Redan i andra bytet var Luleå-kedjan inne på ett baklängesmål. Det handlade om en ruggigt snabb spelvändning, som tog sin början när Per Ledin så när höll på att komma åt pucken framför Tjeckiens mål. En tjeckisk back hann dock emellan och två passningar senare låg pucken i Sveriges mål.<BR>Tre Kronor fick se sig bli stundtals utspelade under den första perioden, men arbetade in sig i matchen under mittenrundan. I klädd tröja nummer 9 visade bland annat Per Ledin upp sitt sedvanliga respektlösa spel. <BR>Luleå-kedjan skapade flera skott på mål. Den bästa målchansen fick Per Ledin efter en målvaktsretur, men lyfte pucken utanför ur liten vinkel.<BR>I tredje perioden ökade Tjeckien på sin ledning till 3-1 och såg ut att ha avgjort matchen, men Sverige lyckades i slutskedet komma tillbaka efter två snabba mål av Sanny Lindström och Christian Berglund.<BR>Matchen fick avgöras efter straffslag. Tjeckien får två poäng med sig in i turneringen, medan Sverige får nöja sig med en.<BR>Och fortfarande har Tre Kronor inte vunnit en match i Moskva under de sex senaste turneringarna...