Bakom det röda huset på Porsöberget lyser två starka lampor upp isen.
Snön öser ner och Christoffer Brännström, 37, skottar samtidigt som Viggo och Nora åker runt, dribblar, över på skott och utmanar varandra i en mot en.
För fyra år sedan gjorde Christoffer sitt första försök till en egen is på gården. Den beskriver han den som en isplätt som var en fjärdedel av den som finns i dag.
– Rinken har vuxit med åren och idéer har kommit eftersom. Själva grundtanken är att barnen ska kunna vara ute och röra på sig under vintern. Spontanidrotten vill man främja så mycket man kan nu när man själv blivit förälder. När jag var liten spelade jag landhockey mycket och hade man haft sådana här möjligheter hade man kanske tyckt det var ännu roligare, säger Christoffer.
Han har själv en bakgrund som hockeyspelare. Under juniortiden spelade han med Luleå Hockey och knackade på dörren till A-laget. Han noterades för två matcher i dåvarande elitserien och därefter blev det spel med Asplöven, Vita Hästen och Boden Hockey.
Kärleken för sporten finns kvar fast nu med barnen i fokus.
Båda spelar med Luleå Hockey och när det inte är träningar är de gärna ute och lirar på den egna rinken.
– Det är kul att ha en egen rink. Man får åka när man vill och kan göra det efter skolan med kompisar. Det brukar vara många matcher här. Och det är kul att få åka med Nora också, säger Viggo och får medhåll från lillasyster.
Rinken är 9 meter lång och 5,5 meter bred. Det enda Christoffer har inhandlat är en presenning och skruv, resten är återvunnet.
– Jag upptäckte att det inte var så besvärligt att bygga en egen. Jag har använt spillvirke som blivit över i renoveringar och nätet här bakom är från studsmattan vi skulle kasta. Det är relativt enkelt och behöver inte vara så vackert. Det ska fylla funktionen.
Har du några tips till andra som vill bygga en egen uterink?
– Mät ut hur stor yta du har och köp en pressning efter det. Bygg en ram av virke du har och sedan tycker jag att det har varit bra att ha ett nät bakom målet som fångar upp puckarna. Det som kan vara lurigt är om det lutar mycket. Det är sällan helt plant, men lite tålamod brukar det gå. Jag har själv lagt några frigolitskivor under presenningen där det är som lägst. Då slipper man också spola så mycket vatten.
Förbättrar du isen under vintern?
– Efter ett tag brukar jag slänga på sex-sju hinkar vatten och det blir som nyspolat. Jag har provat att göra ismaskinsvarianter och dra gamla trasmattor efter och det funkar också, men det är lika enkelt att kasta på några hinkar vatten. Det är mest tidseffektivt.
I skogen bredvid spolar kommunen upp en isyta, men den har varit i dåligt skick de senaste åren, berättar Christoffer.
– Det har mest varit grus och den har inte varit i bruk förrän efter nyår. Annars är närmaste rinken på Björkskatan och dit tar sig inte ungarna själva. Vi vill inte att de ska vara beroende av att vi ska skjutsa, utan att de ska kunna gå ut själva när de vill. I dag är det så mycket paddor och telefoner.
Familjens rink är välbesökt av barnens kompisar.
– Det brukar vara fullt med barn här vissa dagar. När skolan var stängd en dag var det fem grabbar här och spelade, säger Christoffer.