Elvira Öberg på pallen – trots två bom

Med en färsk förstaplacering i minnet gjorde de svenska damerna sig redo för en ny succé. Denna gång blev det Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb, som nådde framgångar och slutade tvåa i skidskyttets världscup i sprint i Östersund.

Elvira Öberg slutade tvåa i sprinten. Trots två bom.

Elvira Öberg slutade tvåa i sprinten. Trots två bom.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sport2021-12-02 15:12

Elvira Öberg hade en miss i liggande och en i stående skyttet och en otrolig åkning.

– Det känns bra. Det är inte så att man behöver kriga i spåret. Men det var kärvt idag så det känns inte som det gick så fort, säger Elvira Öberg till SVT.

Skyttet grämer henne något.

– Det är ju surt, säger Öberg till TT och fortsätter:

– Jag gör ändå ett mycket bättre jobb i dag jämfört med förra sprinten. I dag blir jag inte defensiv utan jag gör som jag vill göra på skjutvallen. Därför känns inte två bom i dag lika jobbigt som det gjorde efter förra sprinten.

Även Hanna Öberg hade två missar. Men åkningen var inte lika kraftfull som Elviras och storasyster Hanna kunde till slut åka in på en elfte plats.

– Jag skulle säga att det var ett medellopp. Ganska bra ändå med tanke på att de var två bom. Det var rätt så kärvt i banan och med missarna i åtanke så är det helt okej resultat, säger Hanna Öberg till SVT.

Anna Magnusson då?

Precis som för systrarna Öberg slutade det med två missar och har man inte Elvira Öbergs åkform blir skyttet ännu viktigare. Det slutade med en 40:e plats för Piteåfödda Magnusson.

Nu fortsätter tävlingarna i Östersund.

Elvira Öbergs form i spåren är något viktigt att komma in med till jaktstarten.

– Det betyder jättemycket. Jag vet att jag åker fort och det vet alla andra om. Det är en skön känsla att gå in med, säger hon till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!