Brödraduo knep förstaplatsen

Magnus Lundgren, 41, och brodern Mattias Lundgren, 39, kunde pusta ut efter Sikforsrundan 2010. Efter en hård tävlingsvinter passerade bröderna konkurrenterna och klubbkompisarna Thomas Lahti och Tomas Wikström i sista tävlingen och blev totalmästare i klassen Rally-FM Volvo Original.

1 mars 2010 06:00
Inför sista tävlingen i Sikfors låg bodensarna två poäng efter Lahti/Wikström och möjligheten att vinna totalt var inom räckhåll bara man kunde placera sig före kollegorna. Målet för tävlingen var enkel; placera sig för klubbkompisarna.
– Första specialsträckan gick lite halvdåligt, så då låg vi lite efter, säger Magnus Lundgren.
– Vi hade ingen attack på sträckan, fyller Mattias Lundgren i.
Men på andra sträckan lossnade det och flyt och attack infann sig. Bröderna körde nio sekunder fortare än Lahti/Wikström och låg då två sekunder före inför den tredje specialsträckan.
– På tredje sträckan bestämde vi oss för att åka på lite hårdare och då speciellt mot de chikaner som fanns på sträckan, säger Magnus Lundgren.
Något som visade sig vara avgörande för bröderna denna dag. Brödernas tid på specialsträcka var bättre än de ofta snabbare fyrhjulsdrivna bilarna och avståndet ner till Lahti/Wikström utökades med närmare fyra minuter.
– Jag sa till Matte att för att slå den här tiden får de åka på bra.
Tio fick bryta
Inför sista sträckan var taktiken att köra väldigt försiktigt och inte äventyra något.
– Vi var så försiktiga att vi sladda inte ens i kurvorna.
Sista sträckan skördade många bilar. Av 48 anmälda kom 43 till start och av dessa tvingades 10 stycken att bryta tävlingen.
Men nu är det slutkört för bröderna Lundgren - igen. Efter ett fem års långt tävlingsuppehåll bestämde de sig för att göra comeback i fjol. Efter en halvdålig fjolårssäsong satsade bodenekipaget på en ny bil, Volvo 940, och lite nya grejer med ett lyckat resultat.Nu kommer Magnus Lundgren ägna en del av sin fritid åt dotterns framfart i skidspåren.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peder Granström