Thomas Lahti gick upp i serieledning

Bodensaren Thomas Lahti var en av förgrundsfigurerna i Pite Rundan, som dessutom var en av sex deltävlingar i Rally-DM. 41-årige Lahti kunde defilera hem segern i klassen A-förare Volvo Original.

 

- Det var en enkel resa under DM:et i Piteå, menade den framgångsrike Thomas Lahti, som i nuläget leder DM-serien.

8 februari 2010 06:00
En avåkning av Lyckseles Anders Nilsson redan i inledningen av första sträckan bäddade för Boden-Lahti.

 

I den tredje kurvan på första sträckan körde Lycksele-Nilsson in i snökarmen och blockerade vägen för de kommande förarna. Nilsson startade i positionen efter Thomas Lahti. De efterföljande förarna fick hjälpas åt att lyfta bort Nilssons Volvo 940.

 

Fick lyfta bort fordon
- Ledsamt att redan i inledningen av rallyt tappa nära fyra minuter, menade Piteås Brage Lundmark, Piteå, en av favoriterna i klassen tillsammans med Thomas Lahti.

 

Såväl Lundmark, som Magnus Lundgren och Lars Johansson, båda NMS Boden fick hjälpas åt att lyfta bort det blockerande fordonet.

 

Spänningen i Volvo Originalklassen var som bortblåst efter avåkningen. Samtliga förare i klassen körde på säkerhet under de övriga fem specialsträckorna.

 

Ingen enkel match
Efter en tredjeplats i Råneå, placeringarna etta och tvåa i Vännäs och nu etta i Pite Rundan leder Lahti DM-tävlandet.

 

- Siktar på att bli förbundsmästare för fjärde året i rad, menade den egna företagaren Thomas Lahti, som kört rally i 20 år.

 

DM-tävlingen i Piteå blev ingen enkel match för många förare. Ett stort antal förare fick bryta tävlingen.

 

- Ovanligt många förare fick tyvärr aldrig möjlighet att fullfölja DM:et. Vi har inte haft något blidväder i vinter. Sträckorna blev spåriga och moddiga på grund av att underlaget aldrig frusit ihop, menade tävlingsledaren Hans Öhman, som självkritiskt såg tillbaka på tävlingarna, som genomfördes i gnistrande solsken och lakansvita snövidder.

 

Västerbotten och Vännäs MK plockade hem de flesta klasserna under DM-rallyt.

 

Rally-DM avslutar tävlandet under februari med två deltävlingar i Lycksele och Sikfors.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Fredricson