Thörner hyllar Sofie Lundmark

Svensbytjejen Sofie Lundmark får stöd av sin stora idol, kartläsaren Tina Thörner i sin satsning inom motorvärlden.

5 januari 2010 06:00
För en tid sedan berättade Norrbottens-Kuriren på ett uppslag om unga Svensbytjejen Sofie Lundmark, som en av sex unga talanger inom motorsporten uttagits av Svenska Bilsportförbundet för en framtidssatsning.
Nu får Sofie Lundmark stöd i sin satsning av sin stora idol, Tina Thörner, som varit kartläsare åt flera av motorvärldens stora namn och som just nu tävlar i Dakarrallyt.

 

Tina Thörner gläds åt Sofie Lundmarks satsning på att bli en kartläsare av högsta klass och gillar hennes offensiva framtoning.

 

Så här skriver Tina Thörner med anledning av Norrbottens-Kurirens reportage:

 

- Jättekul att Sofie blev uttagen! Gratta henne från mig. Jag känner inte till så mycket om henne - men det är en härlig utmaning som är värd att kämpa för. Jag skulle aldrig säga att det inte är värt vad man än bestämmer sig för att göra.

 

Var inte blyg
- Vem har rätten att döma någon? Om vi inte hade visionärer, och om jag följt de runt omkring mig hade jag aldrig blivit kartläsare. Men i dag är jag det och har haft 20 år av äventyr runt om i världen, ett nätverk, vänner, minnen, som ingen någonsin kan ta ifrån mig, skriver Tina Thörner i ett mail till undertecknad, och fortsätter:

 

- Så jag kommer att vara ett stort fan till Sofie. Rådet till henne är att ta kontakt, inte vara blyg, hitta förare att åka med, både i Sverige och utomlands. Leta på internet - hitta de hon vill vara med. Skaffa en eller två sponsorer som ställer upp och betalar. Våga tänka nytt.

 

- Kommunicera, presentera dig och sök efter olika vägar att prova på. Träning kommer att göra mästarinnan och då gäller det att åka så mycket det bara går, hälsar Tina Thörner till Piteåtjejen Sofie Lundmark.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Svensson