Så lyder motiveringen efter att Norrbottens Medias reportrar på sporten utsett Charlotte Kalla till årets idrottare i Norrbotten 2018.
31-åringen lyser upp när hon läser motiveringen på diplomet.
– Jag blir så himla stolt när jag får läsa det här och får summera året, säger hon med ett stort leende.
– Det känns som att vi alltid har pratat om att Norrbotten är starkt tidigare. Men 2018 är extra speciellt.
Trots att Charlotte Kalla bor och har sitt hem i Sundsvall och är ute i världen större delen av året har hon koll på den tuffa konkurrensen med Hanna Öberg, Piteå IF, Luleå Hockey/MSSK och Luleå Basket i spetsen.
– Det är läckert att det är damer, säger Charlotte Kalla.
Hanna Öberg åkte hem från vinter-OS med ett individuellt guld och ett silver i stafett.
Piteå IF skrev historia som den första fotbollsklubben från länet att vinna ett SM-guld.
Och Luleå Hockey/MSSK och Luleå Basket höll återigen för favorittrycket och vann mästerskapet.
– Att allt detta ryms under ett idrottsår är extra häftigt. Det inspirerar mig att lyckas igen, säger Charlotte Kalla som menar att alla norrbottningar borde vara stolta över alla idrottare från länet.
Utöver alla nämnda idrottare och lag lyfter hon även fram Gällivare SK:s brottare med systrarna Johanna och Sofia Mattsson, Jenny Fransson och Henna Johansson. Men även Luleå Hockeys herrlag som är topplag i SHL.
Ishockeyn är något som Charlotte Kalla har fått upp ögonen för på senare år.
– För två år sedan hade vi strategisk sponsordag med LKAB och då fick jag träffa både några av Luleå Hockeys herrar och damer. Johanna Fällman var det jättehäftigt att få träffa, vilken personlighet och idrottare, säger Charlotte Kalla.
Men ingen nådde upp till Charlotte Kallas nivå, ett år som var något utöver det vanliga. Ingen annan kunde rå på hennes resultat.
Ett OS-guld, tre OS-silver och tre SM-guld.
Det som sticker ut mest är givetvis OS-succén i Pyeongchang där Kalla tog medalj i fyra av fem lopp.
– Att få tänka tillbaka på det som hände ger bara positiva minnen. OS var en häftig upplevelse och det blir aldrig vardag att tänka tillbaka på det jag lyckades med i Sydkorea, säger hon och fortsätter:
– Jag kom till OS med ett härligt självförtroende. Att jag lyckades så bra redan från starten gjorde nog mer än vad jag kunde tro.
Det hon syftar på är avslutningen på 2017 då det blev seger i både Rukas tredagarstour efter en spännande jaktstart där Kalla knäckte självaste Marit Björgen efter en rafflande duell. Och i Lillehammers skiathlonlopp helgen därpå vann Piteå Elit-åkaren i stor stil framför näsan på tre norskor.
– Det betydde jättemycket att få den starten på säsongen, säger hon.
Tvåa på Sportens lista över årets idrottare blev Piteå Skidskyttes Hanna Öberg som fick sitt stora internationella genombrott när hon vann OS-guld i distans den 15 februari, samma dag som Kalla vann OS-silver i 10 kilometer skejt.
– Jag satt på dopingkontroll när Hanna Öberg vann sitt OS-guld. Via en representant fick jag veta hur det gick och det var så häftigt, säger Charlotte Kalla och fortsätter:
– När jag skrev under de sista papprena stod det klart att hon skulle vinna. Det var så roligt, och tänk, hon är bara i början av sin karriär ...
Charlotte Kalla, som gjorde sin världscupdebut i kinesiska Changchun den 15 mars 2006, är inne på sin 14:e säsong i världscupen och fokuserar just nu på att vara i bästa form vid VM i österrikiska Seefeld mellan 19 februari och 3 mars.
Hur det ser ut med hennes satsning efter det är oklart. Säsongen 2019/2020 är ett mästerskapsfritt år där all fokus hamnar på totala världscupen och Tour de ski vid jul och nyår. Charlotte Kalla vill inte ge något besked kring hur länge hon fortsätter sin elitsatsning. Men 31-åringen är i dagsläget hungrig på mer.
– Just nu är det väldigt kul, säger Charlotte Kalla som menar att priset som årets idrottare i Norrbotten ger henne extra inspiration.
– Det gör att jag känner mig peppad och ger energi att göra något bra igen i vinter.
Charlotte Kalla, som blivit utsedd till Årets idrottare i Norrbotten vid ett flertal tillfällen (se sammanställning i faktarutan), har genom åren fått ta emot alla möjliga utmärkelser. Men 31-åringen menar att det aldrig kan bli för mycket av det goda.
– Att jag är i slutet på karriären gör att det sjunker in på ett annat sätt än tidigare. Det här priset, årets idrottare i Norrbotten, känns lika speciellt och stort varje gång.