Har fullt upp med gymnastik

I lördags anordnades ungdoms-DM för artistisk gymnastik i Älvsbyn. Det var full fart på de närmare 70 ungdomarna som deltog.

TRÄNAREN. Emil Sehlstedt (vänster) tränas till vardags av Philip Thålin (höger).

TRÄNAREN. Emil Sehlstedt (vänster) tränas till vardags av Philip Thålin (höger).

Foto: Kent Risberg Vikström

Älvsbyn2012-04-24 06:00

Bland de tävlande fanns Älvsby-tjejerna Alice Nyberg, Moa Eklund och Embla Lundström som tränar tillsammans varje vecka och i helgen tävlade i olika
klasser i ungdoms-DM.

- Jag tränar här i Älvsbyn typ fyra gånger i veckan och började när jag var fem år gammal. Jag började i en lekgrupp där man mest bara leker och sen fick jag börja i bättre och bättre grupper och nu är jag här, säger Alice Nyberg, 10 år.

Ville dansa balett
Embla Lundström tränar fyra gånger i veckan tillsammans med sina kompisar. Hon ville egentligen börja med balett men eftersom det inte fanns i Älvsbyn
började hon med gymnastik istället, vilket visade sig vara minst lika roligt.

- Det bästa med gymnastik är att man får mer kompisar och det är ju jättekul att träna också så det är ju bra, säger Embla Lundström, 8.

Moa Eklund tränar gymnastik tre gånger i veckan inne på Älvsbyvärken och
i lördags tävlade hon i barr, bom och matta. Det är just tävlingarna och att träffa kompisarna som hon gillar allra mest.

- Det är tävlingarna som jag tycker är roligast, allt här är kul tycker jag. Jag brukar träna med mina kompisar, säger Moa Eklund, 8.

Vinnaren
De två klubbkamraterna från Lulegymnasterna, Emil Sehlstedt och Philip Tåhlin, håller i vanliga fall till i Voltarenan i Luleå men nu hade man åkt till Älvsbyn för att tävla i helgens DM. Emil Sehlstedt tävlade i matta, hopp, räcke, och barr.

- Jag tränar två gånger i veckan i Luleå. Det roligaste redskapet är nog faktiskt matta. Det är inte så svåra grejor att göra, det är därför jag gillar det, säger Emil Sehlstedt, 10.

Tränare och elev
Philip Tåhlin slutade på förstaplats i sin klass. Även om han tävlar i ungdoms-DM så tränar han flertalet ung-domar i Lulegymnasterna. Han är bland annat tränare för Emil Sehlstedt.

- Jag tränar fyra dagar i veckan på egen hand sen tränar jag Emil och de andra en gång i veckan så man kan säga att jag har fullt upp med gymnastik, säger Philip Tåhlin, 15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!