Mörsare fixade målfest

Det kunde inte ha börjat bättre för Alviks IK. Seger när nya arenan invigdes ute i byn. - Jag tror den här arenan kommer betyda mycket för Alvik i framtiden, säger Tommy Mörsare som gjorde tre mål för hemmalaget när man vann mot Sävast med 4-1 (1-0).

fotboll alvik - sävast

ALVIK2007-08-27 01:45
Liko arena heter Alviks nya stolthet. En fin konstgräsmatta som gör att man kan träna på helt andra villkor. Det nya underlaget har man tränat på i två veckor, men det syntes inte i matchens inledning.Sävast var det klart bättre laget och Alviksspelarna såg ut att vara tagna av allvaret som en invigningsmatch förpliktigar. Men.Det skulle bli bättre. I den 27:e minuten slog Tommy Mörsare till efter en snygg hörna av Leo Österberg. - Det var perfekt, kunde bara sätta dit skallen, säger Mörsare. Sävast tryckte sedan på ordentligt för att få till en kvittering innan halvtid men lyckades inte med det. Avslutaren Mörsare
I stället blev det Alvik som bjöd upp till målfest. Först var det Martin Kallerhult som gjorde 2-0 efter sju minuters spel i den andra halvleken. Sedan avslutade Mörsare målskyttet med två mål. 3-0- Kallerhult frispelade mig helt så det var bara att slå in den, säger Mörsare. 4-0- Robert Nyström dribblade på kortlinjen och slog passningen snett inåt. Bara att lägga in den.Sävast gjorde ett tröstmål i slutet av matchen och var inte så underlägsna som siffrorna visar. - Jag tycker Sävast var bra, däremot satte vi de chanser vi fick, säger Tommy Mörsare. Något att spela för
Segern för Alvik betyder att man nu har chans att haka på topplagen i jakt på någon av de två första platserna i serien. Något som Tommy Mörsare tycker man skulle gjort tidigare. - Faktiskt är jag lite besviken över det. Vi har varit med i toppmatcherna utan att kunna avgöra, säger han. Nu har man dock chansen igen. Något som tränaren Petter Pettersson är glad över. - Det skönaste är att vi har något att spela för i de matcherna som är kvar och det känns skönt, säger han.
wMålen, Alvik: Tommy Mörsare 3, Martin Kallerhult. Sävast: Mats Stridsman.