Alvik starkast i länsderbyt - besegrade Assi

I en match med två ansikten kunde Alvik till slut dra det längsta strået men segern satt hårt inne mot gästande Assi.

Alvik2009-06-26 06:00
Alviks IK-Assi 3-2 (3-0)
Efter en målmässigt bra första halvlek kunde Alvik gå till halvtidsvila med 3-0 i bagaget. Anfallarna Linnea Tiensuu, två mål, och Hanna Nyberg stod för pytsarna. Trots den betryggande ledningen kunde Alviks lagledare Stig Landström ana oråd. - Det var något speciellt som inte kändes bra trots att vi ledde och det besannades ju i andra halvlek, säger Landström.Mycket riktigt reducerade även Assi genom Caroline Karlsson i den 69:e minuten och bara tre minuter senare var det dags igen. Ett vackert placerat skott från Johanna Lindbäcks fot seglade in från 20 meter. Alvik hade svårt att få fast bollen på mitten och bytte in Hanna Hämäläinen med tio minuter vilket gav en önskvärd effekt. Assi skapade flera chanser men lyckades inte få in någon kvittering.- Vi har varsin halvlek och oavgjort hade känts rättvist, tycker Assitränaren Kalle Lindbäck.