Alvik skrev fotbollshistoria

2-0 mot Assi. Då bröt det stora jublet ut i lilla Alvik. Klubbens herrlag är klart för division II.

klart. Leo Österberg och hans lagkamrater jublar när det står klart att Alvik vinner mot Assi.Foto: Roland S Lundström

ALVIK2008-09-29 06:00
Det var nervösa ben som klev ut på Liko Arena i lördags, Alviks herrar hade en serieseger i division III att slåss om och det var Assi IF på åttonde plats i tabellen som kunde sätta stopp för det. Så blev det inte och redan efter två minuter visade Alvik publiken vilka som ville vinna serien genom att nicka in en hörna. "Spänt"
- Det var verkligen viktigt att ta ledningen så tidigt i matchen, sa målskytten och lagkaptenen Robert Nyström efter matchen.Det blev förlust för Alvik i förra matchen mot Bureå och med Ohtana/ Aapua hack i häl krävdes en seger i lördagens match. - Självklart är det spänt att spela en sån här match, det är otroligt mycket tankar i huvudet på spelarna men jag tycker grabbarna gjorde det riktigt bra, sa en nöjd Jörgen Eriksson.Trots nervositeten så spelade Alvik klokt matchen igenom. I matchens 32:a minut placerade Leo Österberg vackert in en frispark som gav hemmalaget 2-0.Ett resultat som Alvik lyckades kontrollera hela matchen. Det var dock inte helt självklart att Alvik skulle klara seriens sista match utan att släppa in något mål för i den andra halvleken tände Assi till vid en rad tillfällen, vilket skapade en del oro inte minst hos publiken som kommit för att se Alviks herrar skriva historia. Efter dryga 90 minuter blåste domaren av matchen och det var då ett faktum att Alviks IK spelar i division II kommande säsong och i samma stund började också solen skina över Liko Arena. - Det känns helt otroligt fantastiskt underbart, sa tränaren Jörgen Eriksson efter matchen och fortsatte:- Jag tycker verkligen inte vi behöver be om ursäkt för den här segern det är vi väl värda. Storpublik
Det kyliga höstvädret hindrade inte publiken att beskåda matchen och inför denna stora hemmapublik kunde hela laget efter matchen jubla över att ha lyckats vinna division III. Dessutom räckte glädjeropen väl till att också fira segern för andralagets division V-serie och finalspelet i DM. Det har minst sagt varit en framgångsrik säsong för Alviks herrar. - Det är en sån jävla lättnad och glädje i magen just nu, berättade Nyström Och feststämningenn över seriesegern skulle förstås hålla i sig. - Det här ska firas, det blir party i kväll, säger Robert Nyström med glädje i hela ansiktet innan han rusar iväg till resten av laget och ropar, kramas och tackar publiken.