Klubbkamraterna i guldkamp: "Båda vill vara bäst"

Heta konkurrenter i backen – kompisar på sidan om. I regionsfinalen av Lilla Världscupen blev det klubbkamraterna Fiddeli Lindström och Emilia Lundqvist som gjorde upp om titeln.

Fiddeli Lindström och Emilia Lundqvist är klubbkompisar som satsar tillsammans. På startlinjen däremot förvandlas de till konkurrenter.

Fiddeli Lindström och Emilia Lundqvist är klubbkompisar som satsar tillsammans. På startlinjen däremot förvandlas de till konkurrenter.

Foto: Adam Andersson

Alpint/Luleå2016-03-06 18:17

Det var i Måttsundsbacken som åkare från Norrbotten och Västerbotten gjorde upp i regionsfinalen av Lilla Världscupen i både slalom och storslalom.

I klassen D12 skulle det komma att bli en uppgörelse mellan IFK Arvidsjaur AK:s Fiddeli Lindström och Emilia Lundqvist. Åtminstone när det kom till slalom. I storslalom slutade Lindström på en elfteplats. En placering som Arvidsjarusåkaren inte var helt nöjd med.

– Det gick inte så bra, men det är slalom jag satsar på, säger Lindström.

För klubbkamraten Emilia Lundqvist gick det bättre, men då handlade det också om hennes paradgren.

– Jag blev femma, så det gick ju bra, men jag hamnade efter några Umeå-åkare. De är verkligen jätteduktiga i storslalom och det är ett av mina mål att kunna slå dem, säger Lundqvist.

Det var ändå i slalomtävlingen som klubbkamraterna skulle göra upp om guldet. Redan efter första åket pekade allt mot att det var just mellan Arvidsjaursduon som det skulle stå. Fiddeli Lindström åkte strålande i det första åket och tog ledningen.

– Jag tänkte bara köra till det tog slut. Jag satsar hundra, säger Lindström.

Emilia Lundqvist valde en liten annan takitk.

– I första åket satsade jag inte riktigt hundra, men i andra åket var det bara tuta och köra, säger Lundqvist.

Tjejerna imponerade stort även i det andra åket där Emilia Lundqvist var snäppet snabbare, men Fiddeli Lindströms marginaler från det första åket räckte för att ta hem slalomguldet i Lilla Världscupen.

– Alltså det är jätte, jätteroligt, säger Lindström.

Nu siktar duon vidare och hoppas att en dag få tampas mot varandra i den stora världscupen.

– Det är som Fiddeli säger, vi vill båda bli bäst, säger Emilia Lundqvist och berättar att de tar hjälp av varandra för att nå sitt mål.

– Utanför backen är vi kompisar och ser aldrig på varandra som konkurrenter, men på startlinjen är vi verkligen konkurrenter. Det enda Fiddeli vill i storslalom är att slå mig och det enda jag vill i slalom är att slå henne, säger Emilia Lundqvist och får medhåll från klubbkamraten.

– Det är jätteroligt att åka i väg och bo tillsammans, göra roliga saker på kvällarna och sedan tävla mot varandra i olika backar, säger Fiddeli Lindström.

I klassen H12 var det Luleååkaren Lowe Österberg som lyckades allra bäst i söndagens slalom. Efter två stabila åk tog sig Österberg i mål som silvermedaljör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om