Succén fortsätter – Jakobsen tog pallplats

Efter succéinledningen i världscuppremiären i Levi tävlade Bodensonen Kristoffer Jakobsen i Europacupen under fredagen. Och han gjorde det med stor framgång.

Kristoffer Jakobsens succestart på säsongen fortsätter.

Kristoffer Jakobsens succestart på säsongen fortsätter.

Foto: Alessandro Trovati/TT

Alpint2019-11-29 16:24

Det blev en sjätteplats i världscuppremiären i slalom i helgen som gick för Jakobsen som tävlar för Storklintens AK. Det efter andraåk som var snabbast av alla åkare och därmed klättrade han rejält i resultatlistorna.

Under fredagen var det dags för Bodensonen att ge sig ut i pisten igen. I Europacuptävlingen i svenska Funäsdalen hade Jakobsen startnummer 37.

Ännu en gång visade Jakobsen klass trots det höga startnumret.

– Det känns riktigt härligt. Det var lite oväntat med en pallplats, mitt mål var bara att göra en okej tävling, så det var verkligen kul att det räckte så långt, säger Jakobsen, som slutade på en tredjeplats i tävlingen.

Han fortsätter:

– Det känns som en bra prestation att från startnummer 37 klara av att hålla det så bra, det känns lite oväntat även fast det är en division lägre än världscupen.

Efter första åket låg Jakobsen på tiondeplats. Och efter ännu ett bra andraåk klättrade han upp på pallen och slutade trea efter segrande tysken Linus Strasser och tvåan Istok Rodes från Kroatien.

Det goda resultatet innebär att han klättrar på rankingen ytterligare vilket innebär att han kommer att få ett bättre startnummer i nästa världscuptävling i Val d'Isére 15 december.

– Jag kommer säker ha 15 till 20 nummer bättre startnummer i Val d'Isére, så det var väldigt viktigt resultat i dag, säger Jakobsen.

Kristoffer Jakobsen tävlar under lördagen igen i Funäsdalen, även det i slalom i Europacupen.

Krostoffer Jakobsen, Storklintens AK.
Krostoffer Jakobsen, Storklintens AK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!