Stålnacke gör succé i Japan

Ylva Stålnacke åkte till Japan för att försöka skapa bättre förutsättningar inför nästa säsong och miniturnén i öst började bra. Kirunatjejen vann FIS-tävlingen i slalom i gamla OS-orten Sapporo och blev fyra i storslalom.

Seger. Klart att Ylva Stålnacke kan jubla. I helgen vann hon en FIS-tävling i slalom i Japan.

Seger. Klart att Ylva Stålnacke kan jubla. I helgen vann hon en FIS-tävling i slalom i Japan.

Foto: Leif Hammarström

ALPINT2017-03-05 17:35

I slalom kopplade hon greppet i första åket och vann totalt med tio hundradelar före japanskan Ewi Hasegawa. Det var Ylvas 24:e FIS-seger i karriären.

I storslalom var hon endast åtta hundradelar från en plats på pallen.

Sämre gick det för Luleås Gustav Lundbäck, som körde ur i första åket i både slalom och storslalom.

Systrarna Gunnarstedt från Kåbdalis, Rebecca och Nadja, tävlar i Nordamerika och håller fanan högt. I kanadensiska U 19-mästerskapen i super G fixade de en dubbelseger. Rebecca vann och avståndet till Nadja var endast sju hundradelar.

Susanne Jakobsen från Storklintens Alpina blev trea i en i slalom i finska Tahko och det är hennes andra pallplacering i en FIS-tävling i vinter.

I samma tävling åkte Johan Klein, Kiruna, in på nionde plats och förbättrade sina FIS-punkter rejält. Nu är han rankad på Top 100 inför nästa säsong.

Sofie Gidlund, Kiruna, har tävlat i slalom i norska Hakadal och nådde som bäst en tolfteplats. Jesper Ask, Arvidsjaur, körde ur i båda tävlingarna.

David Grape Larsson från Luleå har debuterat i mellaneuropeiska backar och fick direkt känna på hur tuffa konkurrensen är. Han kom på 48:e plats i två tävlingar i storslalom.

Framtiden kan vara ljus för alpina Norrbotten. Vid USM-kvalet i Skellefteå blev det vinst i samtliga fyra tävlingar. Hilma Gustavsson, Arvidsjaur och Niko Klein, Kiruna (slalom), Olga Ygge, Luleå och Edwin Lundbäck, Kalix (storslalom) - där har ni vinnarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om