Albin Ekdal tränar lätt – efter coronasmittan

Albin Ekdal är en av alla de hundratusentals som smittats av coronaviruset. Den svenske fotbollsspelaren har varit isolerad i över två veckor men berättar för Expressen att han nu mår bra och tränar lätt.

Det känns som att viruset har lämnat kroppen och jag känner inte av det längre, säger han till tidningen.

27 mars 2020 18:22

Med över 9 000 döda till följd av coronavirusets spridning i världen är Italien ett av de länder som drabbats värst – och i synnerhet landets norra regioner har varit utsatta de senaste veckorna. Bland Italiens drygt 86 000 smittade personer finns en rad fotbollsspelare.

Albin Ekdal, en av flera spelare från Genuaklubben Sampdoria som insjuknat, har främst tillbringat sina dagar med vila och att konsumera tv-serier.

"Inte skitkul"

Från dag ett så tog det tio dagar innan jag kände mig frisk. Men under de här dagarna som jag var sjuk var det väldigt mycket upp och ner. Nån dag mådde jag ganska bra, nån dag kom febern tillbaka och så, även om jag aldrig låg helt utslagen. Från dag elva och framåt har jag mått bra, säger han till Expressen.

Sampdoria en av de första italienska fotbollsklubbarna som informerade att flera spelare i truppen testat positivt för coronavirussjukdomen covid-19.

Det var så klart inte skitkul att få det positiva testet. Det var ju en snackis över hela världen och så var man en av dem som hade åkt på det. Men jag insåg ganska snabbt att det spreds fort och att väldigt många blivit smittade, säger han.

Tänker inte fotboll

Sedan dess har även klubbar som Juventus, Inter, Fiorentina, Atalanta och Milan gått ut med att spelare eller ledare smittats av viruset.

Den italienska ligafotbollen är pausad – och när den drar igång igen är oklart. Albin Ekdal säger att han ändå främst har andra saker i tankarna i dessa tider.

Jag tänker egentligen ingenting på fotboll just nu. Det enda som betyder något är att återgå till någon sorts normalitet, att folk mår bättre och inte behöver förlora jobben. När ekonomin går åt helvete och folk dör så finns fotbollen inte ens i min hjärna just nu, säger 30-åringen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT