Weichselbraun: "Laget börjar ta form"

Här är Johan Weichselbrauns snabba tankar efter matchen Färjestad BK–Luleå Hockey:

Luleå firar med en tillresta klacken nere i Karlstad.

Luleå firar med en tillresta klacken nere i Karlstad.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2019-10-19 18:35

En riktig lagseger

Att plocka ut Luleås tre bästa spelare den här matchen var riktigt knepigt. För det här var en riktig lagseger där varje kugge i maskineriet gjorde sitt jobb. Från en trygg sista utpost i Joel Lassinantti via stabila och placeringssäkra backar till hårt jobbade forwardslinor. I så gott som varenda byte var det enheten Luleå som spelade tillsammans. Laget börjar ta form.

Superstark defensiv

Luleå ställdes mot seriens målgladaste lag Färjestad. Värmlänningarna var dessutom i riktigt bra form med fem raka segrar och ett målsnitt framåt på 6,5 mål per match under sin segersvit. Dessutom med en förstakedja som tillsammans gjort 40 poäng på elva matcher. Men mot Luleås försvarspel blev förstakedjan poänglösa och fick endast iväg tre skott mot mål. Luleå checkade hårt i mittzon och Färjestad hade ofta stora problem att ens få pucken över offensiv blålinje. Kan LHF bygga vidare på det här ser det mycket lovande ut framöver.

Formtopp inför derbyt

Den här veckan har varit ett lyft för Luleå Hockey med tre segrar på lika många matcher. På tisdag åker man ner till Skellefteå med självförtroendet i topp. Vilken match det blir!

Topp tre i Luleå Hockey:

1. Erik Gustafsson

Börjar hitta tillbaka till fjolårsformen då han var en av SHL:s absolut främsta backar. Befann sig nästan alltid på rätt plats på isen och fick mängder med istid, totalt 25.08.

2. Petter Emanuelsson

Hela förstakedjan var briljant och skapade offensiva lägen i nästan varje byte. Petter Emanuelsson hade flest byten bland forwards och var otroligt aktiv. Sex skott mot mål i matchen.

3. Isac Brännström

Det har varit en riktigt bra vecka för 21-åringen från Småland. Mot Färjestad blev nyförvärvet återigen målskytt och assisterade även till Nils Lundkvists mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!