Luleå hockey mötte Lausanne

Centervärvningen Jack Connolly gör sina första matcher för Luleå Hockey den här veckan. Sugen på att se hur nordamerikanen ser ut på isen? Bara lugn. Sporten kommer att tv-sända Luleås tre matcher i Schweiz. Sändningarna är gratis för prenumeranter.

28 augusti 2018 06:00

Luleå Hockey har spelat två träningsmatcher under försäsongen. Det har gett förluster mot Kärpät och Skellefteå AIK.

Nu väntar tre nya försäsongsmatcher.

Luleå landade under måndagskvällen på flygplatsen i Genevé och satte sig sedan på bussen till Yverdon les Bains. De kom fram till sitt spelarhotell ett par timmar innan midnatt.

Då mötte spelartruppen också Jack Connolly. Centervärvningen som den här veckan gör sina första matcher i Luleå Hockey-tröjan.

Han förväntas spela när Luleå under tisdagen möter Lausanne. På torsdag spelar Luleå mot Genevé-Servette, där norrbottningen Johan Fransson spelar.

På lördag avslutas försäsongscupen med att Luleå möter Fribourg-Gotteron.

Klicka här för att bli prenumerant på NSD!

Det finns en gemensam nämnare för alla tre matcherna, förutom att Connolly förväntas spela. Det är att du kommer att kunna se matcherna på Kurirens och NSD:s sajter.

Sändningarna är gratis för prenumeranter.

– Det är högsommar här nere i den här lilla, men gemytliga staden. Men inget är hetare än riktigt bra hockey. Förhoppningsvis blir det tre välspelade och roliga matcher, säger Norrbottens Medias Håkan Stridblom, som kommer att ansvara för sändningarna.

Han säger också:

– Det känns kul att vi gör den här storsatsningen och tv-sänder tre matcher nere i Schweiz. Vi vet att det finns ett stort intresse för liveidrott bland våra läsare och tittare. Våra prenumeranter kommer förhoppningsvis ha stor glädje av de tre sändningarna.

Klicka här för att bli prenumerant på Kuriren!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson